Su altı arama kurtarma ekibine eğitim

Malatya, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Su Altı Arama Kurtarma Ekibi, Aydın ilinde verilen ‘Dalış ve Suda Kurtarma’ eğitimine katıldı.Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Malatya, Ankara...

Google Haberlere Abone ol
Su altı arama kurtarma ekibine eğitim

Malatya, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Su Altı Arama Kurtarma Ekibi, Aydın ilinde verilen ‘Dalış ve Suda Kurtarma’ eğitimine katıldı.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Malatya, Ankara ve Konya Büyükşehir Belediyeleri İtfaiye Dairesi Başkanlıkları bünyesinde hizmet veren su altı arama kurtarma ekiplerine, 10 gün boyunca Aydın Polis Moral Eğitim Merkezinde dalış ve kurtarma eğitimi verildiği belirtildi. Eğitime katılan Malatya, Ankara, Konya Büyükşehir Belediyeleri su altı arama kurtarma ekiplerine uzman ekipler tarafından navigasyon, gece dalışı, suda kurtarma botu kullanma ve kuru dalış elbisesi eğitimi verildiğini belirten Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Hanifi Acar, "10 gün süren eğitimler oldukça yararlı geçti. Arama kurtarma personelimiz gerek sualtı gerekse karada kurtarma konusunda uzman ekipler tarafından eğitim aldılar. Bu eğitimlerle birlikte çağımıza uygun olan ekipman ve eğitim dizgeleri de düzenli olarak takip edilmektedir. Eğitimlerimiz devam edecektir. Ayrıca balıkçılık sezonun açılması ile birlikte balıkçılarımızda teknelerinde can simidi ve yeleği bulundursunlar” diye konuştu.

Yorumlar