“Engellilik Eksiklik Değil Farklılıktır” Konferansı

Türkiye’nin görme engelli ilk üst düzey bürokratı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakanlık Müşaviri Kenan Önalan, II. Uluslararası Sahnede Engel Yok Tiyatro Festivali kapsamında Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerine...

Google Haberlere Abone ol
“Engellilik Eksiklik Değil Farklılıktır” Konferansı

Türkiye’nin görme engelli ilk üst düzey bürokratı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakanlık Müşaviri Kenan Önalan, II. Uluslararası Sahnede Engel Yok Tiyatro Festivali kapsamında Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerine bir konferans verdi.

Elazığ’da düzenlenen II. Uluslararası Sahnede Engel Yok Tiyatro Festivali, engelli sanatseverler ile dezavantajlı bireylerden oluşan tiyatro grupları, dezavantajlı tiyatro gruplarına destek olan sanatçılar, şehir tiyatroları, özel tiyatrolar, tiyatro üreticileri, yönetmenler, engelli tiyatro gruplarına destek olan düşünce adamları, akademisyenler ve öğrencileri bir araya getirdi. Engellilerin Türkiye’de ilk kez engellerini aşarak diğer seyircilerle birlikte hem katılma hem de izleme fırsatı bulduğu II. Uluslararası Sahnede Engel Yok Tiyatro Festivali’ne destek olmak üzere Elazığ’da bulunan Önalan, festival kapsamında Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerine “Engellilik Eksiklik Değil Farklılıktır” başlıklı bir konferans verdi.

Konferansta engelliliğe bakışın nasıl olması gerektiği konusunda öğrencilere bilgiler veren Bakanlık Müşaviri Kenan Önalan, son yıllarda devletin öncülüğünde engelli vatandaşlar için önemli gelişmeler kaydedildiğini aktardı. Önalan, “Engellilerin bağımsızlığını her geçen gün daha fazla kazandığı bu zamanda, bizler hep şunu söylüyoruz: Görmemek ya da işitmemek ya da engelli olmak, hiçbir zaman eksiklik değildir. Engellilik bir eksiklik değildir, bir farklılıktır. Ülkemizde son 15 yılda engelliler için önemli adımlar atıldı. İnsanların engellilere bakış açısı değişirken, engellilerin toplumda sosyal hayatta daha çok yer aldıklarını gördük. Çok şükür bu konuda çok güzel ilerlemeler kaydedildi” ifadelerine yer verdi.

Toplumun içerisindeki farklılıklar ile renk kazandığını vurgulayan Bakanlık Müşaviri Kenan Önalan, “Güzel bir Türkiye için hep birlikte elimizi taşın altına koyacağız. Eğer şartları her vatandaşın durumuna göre tasarlayabilirsek çok güzel bir dünyada yaşarız. Bu doğrultuda biz herkesi bir arada yaşatmayı sağlamak istiyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Fatma Betül Sayan Kaya’nın engellilik alanında her bir bireye ulaşmak hedefiyle özel hassasiyeti var. Bunu tamamı ile sağladığımız zaman engellilerin hayata katıldığını daha fazla göreceğiz. Engelliler hayata katıldıkça dünya herkes için daha güzel olacaktır. Engellimiz engelsizimiz bir arada yaşayarak büyük Türkiye’ye ulaşabiliriz” ifadesini kullandı.

Konferansa katılan öğrencilerle uzun süre sohbet de eden Bakanlık Müşaviri Kenan Önalan, konferansın sonunda konferansa katılan öğrenciler ile “kör birinin çektiği selfie” olarak adını kendi verdiği “körfie” çekti.

Yorumlar