Sultanbeyli Belediye Başkanı Keskin, 15 Temmuz Orhanlı Gişeleri davasını takip etti

FETÖ’nün kanlı darbe girişimi gecesi İstanbul Orhanlı Gişeleri’nde yaşanan olaylara ilişkin davayı Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ve Sultanbeylili gaziler ile şehit yakınları takip etti.

Google Haberlere Abone ol
Sultanbeyli Belediye Başkanı Keskin, 15 Temmuz Orhanlı Gişeleri davasını takip etti

FETÖ’nün kanlı darbe girişimi gecesi İstanbul Orhanlı Gişeleri’nde yaşanan olaylara ilişkin davayı Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ve Sultanbeylili gaziler ile şehit yakınları takip etti.

15 Temmuz 2016 tarihinde Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) kanlı darbe girişimi gecesinde Orhanlı Gişeleri’nde 4 kişinin şehit edilmesinin de yer aldığı olaylara ilişkin davanın Silivri’de görülmesine devam edildi. Davayı müşteki ve müşteki yakınlarının yanı sıra gişelerde 3 kişiyi şehit veren Sultanbeyli ilçesinden vatandaşlar da katıldı. Davayı takip eden Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin verilen arada basın mensuplarına bir açıklama yaptı.

Başkan Keskin, Türkiye genelinde o gece çok sayıda gazi ve şehitlerin olduğunu hatırlatarak davanın takipçisi olduklarını ifade ederek, "Bütün davalar önemli ama Orhanlı Gişeler bizim açımızdan başka bir önem arz ediyor. Çünkü, Orhanlı Gişeleri bizim sınırımızda değil. Sultanbeyli’de bizim 4 şehidimiz var, 4 şehit de Sultanbeyli dışında şehit oldu. Gazilerimiz var gazilerimizin tamamı da yine Sultanbeyli dışında gazi oldu. Tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Yine Orhanlı Gişeleri’nde yaralanan 42 gazimizin 28 tanesi yine Sultanbeyli’den kardeşlerimizdi. Bu vesile ile Orhanlı Gişelerindeki davaları Sultanbeyli olarak biz de yakinen takip ediyoruz. Dediğim gibi ilçe başkanlarımız ile yöneticilerimiz ile şehit yakınları ve ailelerimiz ile gazilerimiz ve milletimiz ile beraber bu davaları takip ediyoruz. Bizim buradaki arzumuz isteğimiz şudur, burada suçlamaları kabul etmeyip sanki o gece hiç yaşanmamış gibi farklı bir hezeyan içerisinde hiçbir şeyi kabul etmeyen yapıya karşı yargımıza biz güveniyoruz. Yargımızın Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin ve Türk yargısının bu alçaklara karşı gereken cevabı çok iyi bir şekilde vereceklerine olan inancımız tamdır. O vesile ile şehit ailelerimiz ile gazilerimiz ve tüm milletimiz ile beraber bu davaları yakından takip ediyoruz. Yine ülkemiz üzerinden yapılmak istenen tüm kumpaslara karşı 15 Temmuz bizim için büyük bir diriliş olmuştur aynı zamanda. Yenikapı ruhu ile bu diriliş tüm Türkiye’ye buradan da dünyaya yayılmıştır. Her ne kadar küresel güçlerin ülkemiz üzerinde oynadıkları oyunlar olsa da bu güçlerin oyuncağı haline gelen PKK’sından FETÖ’sünden DEAŞ’ına tüm terör örgütlerine varana kadar bu örgütlerin tamamı devletimize ve milletimize saldırmış olsa da biz 15 Temmuz gecesi oluşturmuş olduğumuz bu ruhla beraber bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Allah’ın izni ile bu mücadelede biz galip geleceğiz" dedi.

Yorumlar