Londra araç kalabalığın arasına daldı, yaralılar var

Birleşik Krallık'ın başkenti Londra'da, Doğa Tarihi Müzesi önünde bir araç yayalara çarptı.

Google Haberlere Abone ol
Londra araç kalabalığın arasına daldı, yaralılar var

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Polisten yapılan açıklamada, South Kensington semtindeki Doğa Tarihi Müzesi önünde bir aracın yayalara çarptığı belirtildi. Aracın sürücüsü gözaltına alınırken, bazı yayaların hafif yaralandığı kaydedildi.

Polis, olayın mahiyetinin ve sürücünün amacının henüz belirlenemediğini bildirdi. Olayın terör saldırısı olup olmadığı araştırılıyor.

Güvenlik kordonu altına alınan olay yerinde, terörle mücadele birimlerinin de incelemelerde bulunduğu ifade edildi.

Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda, polisin olaya karışan aracın yanında siyahi bir erkeği yere yatırarak etkisiz hale getirdiği görülüyor.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada da Başbakan Theresa May'in olayla ilgili olarak düzenli biçimde bilgilendirildiği ve gelişmeleri yakından takip ettiği belirtildi.

İngiltere, Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda'dan oluşan Birleşik Krallık'ta 22 Mart'tan bu yana meydana gelen beş terör saldırısında 36 kişi hayatını kaybetti. Saldırılardan dördünü DEAŞ üstlenirken, diğer saldırıda teravih namazından çıkan cami cemaati hedef alındı.

Ülkede terör tehdit seviyesi aynı dönemde iki kere en üst seviye olan "kritik"e çıkarıldı ve polis ordudan hassas noktaların korunmasında yardım aldı.

Londra'daki olaydan ilk görüntüler: 

- Araçla kalabalığın arasına dalan sürücü çevredikler tarafından etksiz hale getirildi. 

Olayın meydana geldiği nokta: 

Londra Polisinden açıklama

Londra polisi, Ulusal Tarih Müzesi önünde 11 kişinin yaralandığı olayla ilgili terör bağlantısının olmadığını açıkladı.

Londra polisi, Ulusal Tarih Müzesi önünde bir aracın kalabalığın arasına dalıp 11 kişinin yaralanmasına neden olduğu olayla ilgili terör bağlantısının olmadığını, olayın trafik kazası olduğunu açıkladı.

 

Yorumlar