Uşak’ın altyapısında devrim niteliğinde adımlar atılıyor

Uşak Belediyesi, esnafların mağduriyetini ortadan kaldırmak ve şehrin güzelliklerinin olası bir afette yok olmasına engel olmak için kent tarihinin en büyük yatırımlarını hayata geçirmeye başladı.Şehir nüfusunun artışı ve yetersiz kalan...

Google Haberlere Abone ol
Uşak’ın altyapısında devrim niteliğinde adımlar atılıyor

Uşak Belediyesi, esnafların mağduriyetini ortadan kaldırmak ve şehrin güzelliklerinin olası bir afette yok olmasına engel olmak için kent tarihinin en büyük yatırımlarını hayata geçirmeye başladı.

Şehir nüfusunun artışı ve yetersiz kalan eski altyapıların ihtiyacı karşılayamaması üzerine Uşak Belediyesi, afetlerin meydana getirdiği kayıpları en aza indirecek 2014 yılından bu yana kent tarihinin en büyük yatırımlarına start verdi.

Bu çalışmalar kapsamında ilk olarak başlanan hatlarda yenilenme ve genişletilme çalışmalarının ardından yeni hatlarla merkezin üzerindeki altyapı yükü şehrin dışına doğru taşınacak. Sel felaketinin önüne geçecek olan ve bir bölümü ilk battı çıktının yapımı sırasında tamamlanan yeni yağmur suyu tahliye hattı aktif hale getirilecek. Şiddetli yağışlarda meydana gelen selin ve su birikmesinin önüne geçecek en köklü ve kalıcı çözümler hayata geçecek.

Kemalöz Mahallesi ve Şeref Caddesi üzerinden önce 15 Temmuz Şehit Mehmet Çetin Köprülü Kavşağına, ardından Küçük Çarşı ve kent merkezine ulaşan suların önünü kesecek dev proje vurulan ilk kazmayla başladı. Daha önce Karayollarına kadarki bölümü tamamlanan, 1400’lük boruların yerleştirildiği yeni çalışmada yer yer 4 katlı bina yüksekliğinde derinliklere inilerek hatlar döşenecek.

Huzurpark civarında başlayan ve şiddetli yağmurlarda yaşanan sorunlara son verecek projenin kazı çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Cahan, Uşak’ın her şeyiyle tam ve sorunsuz olması adına çalıştıklarını dile getirdi.

Şehri marka kent yapma idealiyle yola çıktıklarını ve bu iddianın her geçen gün bir yenisi ortaya çıkan örnek projelerle artarak sürdüğünü kaydeden Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Şehrimizdeki üst yapıyı belli bir noktaya getirdik. Yollarımızı, caddelerimizi, meydanlarımızı yeniledik. Ama alt yapı olmadan bunlar bir şey ifade etmiyor. Güzellikler bir afet anında ortadan kayboluyor. Bu nedenle afetlerde oluşan kayıp riskini düşürmek için en önemli sorunlarımızdan biri olan Kemalöz Mahallesi’nden, Şeref Caddesi’nden gelen suyun, Küçük Çarşı olarak tabir ettiğimiz alandan çarşı merkezimizde toplanması problemini kökünden çözecek bir adımı atıyoruz. Esnafımız bu durum nedeniyle ciddi şekilde su ve sel mağduru oluyordu. Artık bu mağduriyet giderilmiş olacak.” dedi.

Battı çıktı ile başlayan çalışmalar kapsamında karayollarının bulunduğu bölgeye 1400’lük yağmur suyu tahliye hattının döşendiğini ve şimdi de Huzurpark civarındaki kısımdan Karayollarına kadar olan kısmına gidileceğini belirten Cahan, şöyle konuştu: “Sele neden olan suların tahliyesine yönelik yapılan, yağmur sularını sağlıklı biçimde kent merkezinden uzaklaştıracak boru hattının 3-4 katlı bir bina yüksekliğine denk gelen derinliklere kadar inecek. Yağmur suyu tahliye hattını 11 metre derinliğe döşeyeceğiz. Böylece şehrimizde, hem Küçük Çarşı ve merkezimizi hem de 15 Temmuz Şehit Mehmet Çetin Köprülü Kavşağımızı ve kent merkezimizi sel felaketinden kurtarmış olacağız. Bu konuda ciddi bir hazırlık yapıldı ve ilk kazmayı vurduk."

Yapılan altyapı çalışmalarının memleket adına çok önemli olduğunu ifade eden Uşak Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Serdar Arıcan, "Şeref Caddesi ve Kemalöz Mahallesi ile yan bağlantılarından gelen sular battı çıktının altından geçmektedir. Biz 15 Temmuz Şehit Mehmet Çetin Köprülü Kavşağı’nı yaparken bir yandan da burada yapacağımız çalışmayı hesaba katarak bu yağmur suyu tahliye hattını battı çıktının oraya kadar getirmiştik. Şimdi oradaki boru hattımızla birleşecek olan bu alt yapı düzenlemesi bahsettiğimiz bölgelerden şehir içi alt yapısına gelen tüm suyu şehir içerisine hiç girmeden tahliye edecek. Bu vesile ile şehrin büyük bir sorununu çözmüş olacağız" dedi.

Yorumlar