Öğrenciler yaşadığı şehri "Dersimiz Kırklareli" kitabıyla öğrenecek

- Kırklareli'nde ilkokul öğrencileri, MEŞK Projesi'nin değerler eğitimi kapsamında hazırlanan "Dersimiz Kırklareli" kitabıyla yaşadıkları şehri daha iyi tanıyacak - Vali Çiftçi: - "Bu kitapla çocuklarımızın kültürlerini öğrenmelerini, hem kendilerini hem ülkemizin geleceğini, çağın gerektirdiği bilgi ve donanımla inşa etmelerini diliyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciler yaşadığı şehri "Dersimiz Kırklareli" kitabıyla öğrenecek

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü'nce Marka Eğitim Şehri Kırklareli (MEŞK) Projesi'nin değerler eğitimi kapsamında hazırlanan ''Dersimiz Kırklareli'' kitabıyla ilkokul öğrencileri yaşadıkları şehri daha iyi öğrenecek.

Şehit Mutlucan Kılıç Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nde gerçekleştirilen törende "Dersimiz Kırklareli" kitabı tanıtıldı.

Vali Orhan Çiftçi, törende yaptığı konuşmada, kitap sayesinde öğrencilerin yaşadıkları şehrin kültürel ve tarihi özelliklerini her yönüyle tanıma fırsatı bulacaklarını söyledi.

Yaşadıkları şehri eğlenerek tanıtmak amacıyla hazırlanan kitabın çocuklara verilecek en güzel hediye olduğunu belirten Çiftçi, "Bu kitapla çocuklarımızın kültürlerini öğrenmelerini, hem kendilerini hem ülkemizin geleceğini, çağın gerektirdiği bilgi ve donanımla inşa etmelerini diliyoruz." dedi.

İnsanların bulunduğu ortama anlam kattığını ve yaşadığı şehrin rengine büründüğünü anlatan Çiftçi, şunları kaydetti:

''Tarih boyunca bu şekilde kendini ve çevresini inşa eden insan, eski çağlardan beri bilgi, beceri ve tecrübelerini gelecek nesillere aktarmak için çaba göstermiştir. Eğitimin temel hedefi, bu aktarımı sistemli ve verimli bir şekilde sağlamaktır. Bu doğrultuda bizim de amacımız, çocuklarımızın içinde yaşadıkları yere aidiyet hissetmeleridir. Bizler, bu güzel ve tarihi ili, çocuklarımıza daha iyi tanıtabilmek ve anlatabilmek çabasındayız. Onlara ilimizin ne kadar köklü bir geçmişi olduğunu anlatarak, tarih şuuruna sahip olmalarını, kültürlerine ve tarihlerine sahip çıkan bir bilinçle gelecek planlarını yapmalarını istiyoruz. Tüm bu gayretimiz, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ileride iyi yerlerde görebilmek adına eğitimlerine bir nebze de olsa katkı sunabilmek içindir."

Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım da kitabın öğrencileri yaşadıkları şehirler hakkında bilgilendirmeye ve bilinçlendirmeye yönelik olduğunu bildirdi.

Öğrencilere anlatıldığı zaman yaşadıkları şehri daha yakından tanıyacağına, özümseyeceğine ve daha çok sahipleneceğine inandıklarını aktaran Aşım, kitabın ilk olarak 15 pilot okulda okutulacağını bildirdi.

Kitabın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Aşım, "Kitapla öğrencilerimizin kent kültürü bilinci kazanmaları, Kırklareli'nin coğrafyasını, tarihi ve kültürel değerlerini tanıma ve korumaları, kültür, sanat, bilim ve spor alanındaki imkanlarından haberdar olmaları, yaşadıkları yere göre coğrafi ve ekonomik farklılıkları olan diğer yerleri görerek bulundukları ili daha yakından tanımaları hedeflenmektedir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrencilere "Dersimiz Kırklareli" kitabı dağıtıldı.

Törene, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, kurum müdürleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Yorumlar