Kent Tarım Hobi Evi’inde dersler başladı

Çankaya Belediyesi Kent Tarım Hobi Evi 2017 Sonbahar Sezonu “Sebzecilik” eğitim programında kursiyerler ders başı yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Kent Tarım Hobi Evi’inde dersler başladı

Çankaya Belediyesi Kent Tarım Hobi Evi 2017 Sonbahar Sezonu “Sebzecilik” eğitim programında kursiyerler ders başı yaptı.

Temel sebze yetiştiriciliği eğitimlerinde bugüne kadar yüzlerce kursiyere eğitim veren Çankaya Belediyesi Kent Tarım ve Hobievi’nde yeni dönem başladı. 4 Ekim’deki ilk dersle başlayan eğitimler yıl boyu devam edecek. Tüm derslerin uzman eğitimciler tarafından verileceği Sebzecilik eğitim programının ilk dersinde “Günlük Sebze Hazırlığı ve Bahçe Planlama” konusu işlendi. Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Anıl Sevinç’in de katıldığı ilk derste kursiyerler teorik eğitim aldı. Her hafta Çarşamba günü saat 12.30 ile 14.30 arasında düzenlenecek eğitimler kapsamında Ekim ayında “Ispanak, Turp ve Havuç Yetiştiriciliği”, “Soğan ve Pırasa Yetiştiriciliği” ve “Aşılama” konuları, Kasım’da ise “Organik Pazar Gerçekten Organik mi?”, “Meyve Ağaçlarında Budama Nasıl Yapılır?”, “Gül ve Çalı Grubu Budaması Nasıl Yapılır?” ve “Asma Budaması” konuları anlatılacak. Eğitimler yedi hafta sürecek.

Vatandaşların, teorik eğitimlerin ardından Mahalle Bostanı’nda uygulama yaparak bilgilerini pekiştirme imkanı bulacakları eğitimler tamamen ücretsiz olarak düzenleniyor. Önceki yıllarda olduğu gibi bölge halkının yanı sıra başka mahallelerden de dileyen tüm vatandaşların katılabildiği eğitimlerden yararlanmak isteyenler, 235 39 73 ya da 458 89 00 / dahili 2453 numaralı telefonlar ile Çankaya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Kent ve Tarım Birimi’ne ulaşmaları gerekiyor.

Yorumlar