Yerli otomobilden Cenevre çıkarması

Yerli otomobili üretmek için yola çıkan Türkiye'nin Otomobili Ortak Girişim Grubu Koordinatörü Metin Sancar, Cenevre Fuarı’nda dünyaya yerli otomobili anlattı. Yerli otonun ilk prototipi 2019’da Cenevre’de sergilenecek

Google Haberlere Abone ol
Yerli otomobilden Cenevre çıkarması

Türkiye'nin yerli ve milli otomobilini üretmek için yola çıkan Otomobili Ortak Girişim Grubu (OGG) işe hızlı başladı. Sadece iç pazarı değil, ihracat da hedefleyen OGG, şimdiden dünyaya açıldı. OGG Koordinatörü Metin Sancar, Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı'na çıkarma yaptı. Fuarda bazı toplantılara katılan ve görüşmeler yapan Sancar, soruları yanıtladı. İlk kez uluslararası bir otomobil fuarını ziyaret ettiğini ifade eden Sancar, "Bugüne kadar hep havacılık ve savunma sanayi fuarlarında bulunuyorduk. Havacılık ve savunma sanayi yüksek teknolojiye sahip. Ancak otomotivde de teknoloji ilerledi. Havacılığı aratmıyor" dedi. Sancar, yerli otonun prototiplerini yurtdışında ilk kez Cenevre Otomobil Fuarı'nda sergilemeyi konuştukları bilgisini de verdi.

HERKESİN GÖZÜ YERLİ OTOMOBİLDE

1 Şubat'ta işe başladığını söyleyen Sancar, nisandan itibaren şirketin kuruluşuyla birlikte projenin hızlanacağını kaydetti. Sabah'tan Ufuk Sandık'ın haberine göre, Sancar, bir yandan da ekibi kurma çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Yerli otomobilin Türkiye için çok önemli olduğuna dikkat çeken Sancar, "Herkesin gözü bizde. Layıkıyla yerli otomobili üreteceğiz" şeklinde konuştu.

YERLİ OTOMOBİL KONVANSİYONEL DEĞİL TAMAMEN SIFIRDAN BİR PROJE OLACAK

Türk halkının ihtiyaçları ve beklentileri göz önünde bulundurularak geliştirilecek otomobillerin ilk prototipinin 2019'da tanıtılacağını anlatan Metin Sancar, seri üretime geçiş tarihinin ise 2021 olduğunu hatırlattı. Orta vadede üç farklı elektrikli araç modelinin üretileceğini ifade eden Sancar, sayının beşe çıkabileceği bilgisini verdi. Üretilecek araçların yüzde 100 elektrikli olacağını anlatan Sancar, "Konvansiyonel motor düşünülmüyor. Tamamen sıfırdan bir proje olacak. Herhangi mevcut bir prototipten yararlanılması şimdilik gündemde değil" dedi.

Yorumlar