Volvo bütün modellerin elektrikli versiyonunu çıkarıyor

Dünyaca ünlü otomotiv markası Volvo 2019 yılında tüm araçlarının elektrikli modellerini piyasaya sürme kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol
Volvo bütün modellerin elektrikli versiyonunu çıkarıyor

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Volvo'nun CEO'su Hakan Samuelsson, 2025 yılına kadar bir milyon elektrikli otomobil ve melez satmayı hedeflediklerini duyurdu.

Elektrikli otomotiv piyasısına yeni giren TESLA A.Ş'nin 3 yeni elektrikli model çıkartacağını duyurmasının ardından, Volvo rekabeti güçlendirecek bir açıklamada bulundu. 2019 yılında çıkaracağı bütün modellerin hibrid ya da elektrikli seçeneklerinin olacağını açıkladı.

Volvo, yüzyılı aşkın süredir endüstride kullanılan teknolojiyi terk eden ilk büyük otomobil üreticisi. Volvo başkanı ve CEO'su Hakan Samuelsson, yaptığı açıklamada, "sadece yanmalı motorlu otomobilin sonuna damga vuruyoruz" diyerek 2025'e kadar bir milyon elektrikli otomobil satma hedefini yineledi.

Volvo, 2019-2021 yılları arasında beş yeni elektrikli ve hibrid araç çıkartacağını açıkladı. Yeni modellerin ikisi, Volvo'nun ayrı ayrı markalaşmış, elektrikle çalışan, küresel yüksek performanslı bir otomobil şirketi olan Polestar tarafından üretilecek. 

Tüm büyük otomobil üreticileri elektrikli araçlara geçiş için hazırlanıyor ancak endüstrideki zorluk, bir aracın montaj hattından çıkarmadan önce uzun yıllar boyunca araştırma ve geliştirmeyi gerektiren endüstrinin uzun ürün döngüleri nedeniyle zamanlamanın doğru şekilde olması önemli.

Bazı elektrikli otomobil modellerinin maliyetinin aynı araç tipinin geleneksel versiyonunun maliyetinin altına düşmesi beklenirken, otomobil yöneticileri yaklaşan bir "devrilme noktası" hakkında konuşuyorlar. Bu olduğunda, sanayi yöneticileri ve analistler, momentumun elektrikli otomobil lehine hızla ilerleyeceğini söylüyor.

Eanalistleri, daha katı emisyon düzenlemelerini karşılayan yanma motorlarının geliştirilmesindeki yükselen maliyetlerin bazı elektrikli modelleri en kısa sürede 2025 yılına kadar daha uygun hale getirebileceğini tahmin ediyor. Yaklaşık 35.000 dolarlık bir başlangıç ​​fiyatı ile bu hafta piyasaya çıkan Tesla Model 3, BMW AG'nin benzinli veya dizel motorlu 3 Serisi sedana kıyasla sadece biraz daha pahalı .

Yorumlar