Elektrikli arabaların geleceğiyle ilgili karamsar tablo

Geleceğin araçları olarak görülen eleektrikli araçlar konusunda karamsar bir tablo ortaya çıktı. Otomototiv sektörünün önde gelen yöneticileri, elektrikli otomobillerin geleceği konusunda karamsar. Onlara göre elektrikli otomobiller tutmayacak. Nedeni ise alt yapı sorunları ve şarj edilme süresi.

Google Haberlere Abone ol
Elektrikli arabaların geleceğiyle ilgili karamsar tablo

Sonhaberler | Haber Merkezi

Elektrikli araç üretimiyle ilgili dünyanın birçok ülkesinde yeni projeler üretilirken, otomotiv sektörünün yöneticilerinden şaşırtan bir fikir beyanı geldi. Araştırma şirketi KPMG'nin üst düzey otomotiv profesyonelleri arasında yaptığı anketten ilginç bir sonuç çıktı. Buna göre üst düzey yöneticilerin çoğu elektrikli otomobillerin geleceğine inanmıyor. KPMG'nin üst düzey otomotiv yöneticileri ile yaptığı bir araştırmadan çıkan sonuç şaşkınlık yarattı. Araştırmaya göre katılımcıların yarısından fazlası elektrikli otomobil işinin başarısızlıkla sonuçlanacağını düşünüyor.

Araştırmaya 90'ı Amerika'dan olmak üzere toplam 42 ülkeden 1000 üst düzey otomotiv yöneticisi katıldı. Katılımcıların yüzde 62'si, bu araçların altyapı zorlukları nedeniyle ticari olarak başarısız olacaklarını düşünüyor. Yöneticiler, 45 dakikaya kadar uzanan araç şarj süresinin de bu başarısızlıkta rol oynayacağını belirtiyorlar. Araştırmaya katılan yöneticilerin yüzde 22'si 'kesinlikle başarısız olacak' derken, yüzde 40'ı kısmen başarısızlığa uğrayacağını düşünüyor.

Elektrikli otomobillerin başarılı olup olmayacağı sorusuna bölgesel kırılımla bakıldığında, Avrupa'daki yöneticilerde oranın daha da yükseldiği görülüyor. Buna göre Avrupalı üst düzey otomotivcilerin yüzde 70'i projenin başarısız olacağını savunurken, Çin'de durum tersine dönüyor. Çin'de elektrikli otomobil işinin başarısızlıkla sonuçlanacağını düşünenlerin oranı yüzde 34'te kalıyor. Katılımcıların yüzde 20'si elektrikli araçların ticari olarak başarılı olup olamayacağı konusunda çekimser kalırken, yüzde 8'i kesinlikle başarılı olacağını, yüzde 18'i ise kısmen başarılı olacağını düşünüyor.

Yorumlar

ihsan jenaratörlü olrsa tutar