Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli otomobili üretecek 5 firmayı açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli otomobili üretecek firmaların tanıtıldığı Beştepe'deki konuşmasında yerli otomobilin ilk seri üretim tarihinin 2021 olacağını açıkladı. Erdoğan, Türkiye'nin vakit kaybetmeye artık tahammülünün kalmadığını belirterek, gerekirse bu konuda Cumhurbaşkanlığında özel bir takip ekibi kurulacağını kaydetti. Erdoğan, yerli aracın üretilmesi halinde ilk müşterinin de kendisi olmak istediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli otomobili üretecek 5 firmayı açıkladı

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Türkiye'nin ilk yerli otomobilini üretecek firmaların tanıtım toplantısı Cumlurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılıyor. Toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli otomobili üretecek firmalara, ilk seri üretim tarihini de bildirdi. Erdoğan, en geç 2021 yılında seri üretime başlamak istediklerini ifade etti. Otomobili üretecek firmalara devlet tarafından her türlü desteğin sağlanacağını, yurt dışı satışlarında da devletin her türlü kolaylıkları sağlayacağını açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üretilecek otomobil için TÜBİTAK'ta bu alanda çalışmalar yapan platformun doğrudan firmaların emrinde olacağını söyledi. 

Üretilecek otomobilin hibrid ya da elektrikli olmasının kendilerini daha da memnun edeceğin ancak firmaların vereceği her türlü kararın arkasında olacaklarını ifade etti. 

OTOMOBİLİ ÜRETECEK FİRMALAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli otomobili üretecek firmaları kamuoyuna tanıttı. O firmalar sırasıyla şöyle: Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell ve Zorlu Holding. 

Detaylar Geliyor

Yorumlar