Ankara Otonomi'de ikinci el satış rekoru

Ankara’da faaliyet gösteren Avrupa ve Ortadoğu’nun en büyük otomotiv ticaret ve yaşam merkezi Otonomi’de 2. el satışlar Ocak-Ekim döneminde 75 bin adede ulaştı.

Google Haberlere Abone ol
Ankara Otonomi'de ikinci el satış rekoru

Sonhaberler | Haber Merkezi

Ankara’da 2016 sonlarında kapılarını açan Avrupa ve Ortadoğu’nun en büyük otomotiv ticaret ve yaşam merkezi Otonomi, hızla büyüyerek ikinci el araç piyasanın kalbi olma yönünde ilerliyor. Ekim ayında Otonomi içinde faaliyet gösteren Akyurt 2. Noteri’nde  4 bin 100 aracın devir işlemi gerçekleştirildi. Otonomi’den alınan ancak devir işlemi Otonomi dışında yapılanlarla birlikte aylık satış sayısı 9 bin adede yaklaştı. Araç satışları, geçen yılın Ekim ayına göre yüzde 129 artış gösterdi. Otonomi’de Ocak-Ekim döneminde el değiştiren araç sayısı da 37 bin 159’u devir işlemi aynı yerde yapılanlar olmak üzere toplamda 75 bin adede ulaştı.

Otonomi Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç, Ankara bazında yüzde 10’un üzerinde bir pazar payı elde eden Otonomi’nin büyüme ivmesinin her geçen gün arttığını belirterek, şunları söyledi: “Otonomi’deki 550 galeri/showroomdan şu an itibariyle 380’i dolu ve hizmet veriyor. İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda hala şehir içinde olan galerilerin de taşınmasıyla tam doluluğa ulaştığımızda aylık satışlarımızın 15 bine ulaşmasını bekliyoruz. Otonomi’ye gelecek vatandaşlarımız binlerce seçenek içinde istediği aracı seçip, her türlü test ve kontrollerini ve tüm işlemlerini aynı yerde gerçekleştirerek güvenle aracını kullanmaya başlayabilir. Vatandaşlarımızın güvenle araç alabildikleri kurumsal Otonomi hizmeti ile tanışıklığının artması ile bu sayıların daha da artacağına inanıyoruz. Biz, Otonomi’yi Anadolu’da 2. elin tek adresi yapmayı hedefliyoruz. Komşu iller başta ülke geneline de hitap eden bir otomotiv ticaret merkeziyiz. 2. el araç ticaretini kurumsallaştırmak, bu işi saygın bir meslek haline getirmek, sektörde tüketici mağduriyeti ve kayıt dışılığı önlemek hedefiyle hayata geçirdiğimiz Otonomi ile öngördüğümüz bu hedeflere emin adımlarla yürüyoruz ve şimdiden önemli mesafe kaydettik. Aynı zamanda tam gün vakit geçirilebilen, gezi, eğlence ve gastronomi hizmetlerini bir arada sunan çok yönlü bir yaşam merkezi olarak hizmet sunmaya devam ediyoruz.”
 
Bu arada araç alacaklara uyarılarda da bulunan Erkoç, vatandaşların aracını, karşısında bir muhatap bulabileceği, güvenilir kurumlardan alması gerektiğini vurguladı. Erkoç, “Tanınan bilinen yerden araç alın ve mutlaka aldığınız aracı teknik servise ya da güvenilir bir ekspere gösterin. Sokak satıcısından veya internetten aldığınız zaman bir hasar ve arıza durumunda karşınızda muhatap bulamayabilirsiniz. Bu, en önemli konuların başında geliyor. Aracınızı güvenilir kurumlardan alırsanız, bir arıza durumunda bir muhatabınız olur. Aksi takdirde yıllarca birikim yaparak ya da kredi çekerek satın aldığınız araca verdiğiniz para boşa gidebilir” uyarısında bulundu.

Yorumlar