Yunanistan Cumhurbaşkanı, Suudi Arabistan'da

İki ülke arasında uydu sistemleri ve uygulamaları ile bilimsel ve teknik alanlarında iş birliği mutabakat zaptı imzalandı

Google Haberlere Abone ol
Yunanistan Cumhurbaşkanı, Suudi Arabistan'da

Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos, Suudi Arabistan ziyareti kapsamında başkent Riyad'da Kral Selman bin Abdülaziz ile bir araya geldi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan habere göre, Riyad'daki Yemame Sarayı'nda bir araya gelen Pavlopulos ile Kral Selman, iki ülke arasındaki iş birliği alanları ve bu alanların geliştirilmesinin yanı sıra bölgesel ve uluslararası konuları ele aldı.

Görüşmenin ardından Pavlopulos, Kral Selman'a Yunanistan'ın en yüksek devlet nişanını tevdi ederken, Kral Selman ise Yunanistan Cumhurbaşkanına, Suudi Arabistan'ın devlet nişanı olan "Kral Abdulaziz" nişanını takdim etti.

Devlet nişanlarının tevdi töreni sonrasında iki ülke arasında uydu sistemleri ve uygulamaları ile bilimsel ve teknik alanlarda iş birliği mutabakat zaptı imzalandı.

Görüşme ve ikili anlaşma imza töreninde Suudi Arabistan tarafından veliaht prens Muhammed bin Nayif, Dışişleri Bakanı Adil bin Cubeyr, Riyad Emiri Faysal bin Bender bin Abdulaziz, Ulusal Muhafızlar Bakanı Emir Mutab bin Abdullah bin Abdulaziz yer alırken, Yunanistan tarafından ise Dışişleri bakanı Nikos Kotzias, Tarım Kalkınma Bakanı Vangelis Apostolu, Turizmden Sorumlu Bakan Elena Kundura ve üst düzey yetkililer katıldı.

Yorumlar