YPG yardım beklerken Ruslar geri çekildi

Türkiye'nin top atışlarına karşı Rusya'dan yardım isteyen YPG beklemediği bir gelişmeyle karşı karşıya. Rusya, Afrin'deki birliklerini Halep'e çekmeye başladı.

Google Haberlere Abone ol
YPG yardım beklerken Ruslar geri çekildi

Sonhaberler | Haber Merkezi

Türkiye'nin Afrin'e yönelik top atışlarından sonra Rusya'dan yardım isteyen YPG beklemediği bir gelişme yaşıyor. Uzun süredir PYD kontrolünde olan Afrin kentindeki Kefer Canê askeri üssündeki Rus askerlerinin büyük bir bölümünün bölgeden çekilerek Halep’e geçtiği iddia edildi.

Suriye Muhalefetine yakın bazı ajansların geçtiği haberlere göre Rus kuvvetlerden oluşan büyük bir araç konvoyu, Afrin’in doğusundaki Kefer Canê askeri üssünden Halep’e doğru geçti. Üs’te sadece küçük bir grup Rus askerinin kaldığı bildirildi.

Rus askerlerinin Afrin’den çekilmesinin, Türkiye’nin Özgür Suriye Ordusunun (ÖSO) ile birlikte Halep’in kuzeyinde operasyon yapacağına ilişkin iddiaların hemen ardından gerçekleşmesi dikkat çekti.

Öte yandan Azez’deki muhalif bazı gruplar Ramazan Bayramı öncesinden bu yana Afrin’deki bazı köylerde Halk Savunma Birlikleri (YPG) mevzilerine yönelik saldırılar gerçekleştiriyor.

Rusya Mart ayında Afrin’deki Kefer Canê üssüne askerlerini konuşlandırmıştı.

Yorumlar

demir kahpe pyd şimdi ananın münasip yerine mark karı yağacak