Yemen'in tarihi binaları ağır hasar aldı

Taiz'de Husiler ile Salih yanlıları ve yönetim yanlısı güçler arasındaki çatışmalar nedeniyle geçen nisan ayından bu yana 2 bin 158 bina zarar gördü

Google Haberlere Abone ol
Yemen'in tarihi binaları ağır hasar aldı

Yemen'in Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları ile yönetim yanlısı güçler arasında çatışmalara sahne olan Taiz kentinde geçen nisan ayından bu yana 2 bin 158 binanın zarar gördüğü bildirildi.

Mühendislik ve emlak şirketleri ile gözlemci hukuk kurumlarını bünyesinde barındıran hükümete bağlı Yemen İmar ve Kalkınma Grubunca yayımlanan raporda, nisan ayından bu yana Taiz'de 2 bin 158 binanın zarar gördüğü bunlardan bazılarının tamamen yıkıldığı bir çoğunda ise ciddi hasar meydana geldiği belirtildi.
Kentte 161 kamu binasının tamamen yıkıldığının tespit edildiği kaydedilen raporda, diğer istatistiklere ilişkin bilgi verilmedi.

Raporda ayrıca Yemen İmar ve Kalkınma Grubunun tüm ilgili resmi-gayri resmi kurum ve kuruluşlar ile ülkenin üçüncü büyük kenti olan Taiz'de hayatın normale dönmesi için çalışacağı vurgulandı.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, Husiler ve onlara destek veren devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları ile Cumhurbaşkanı Hadi'ye bağlı ordu ve yönetim yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) arasındaki çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor.

Yorumlar