Yemen'de şiddetli çatışmalar

Sana'nın Fardat Nehm ilçesindeki çatışmalarda 14 HDG milisi ile çok sayıda Husi öldü

Google Haberlere Abone ol
Yemen'de şiddetli çatışmalar

Yemen'in başkenti Sana'nın Fardat Nehm ilçesinde Husiler ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) arasındaki çatışmalarda, 14 milis ile çok sayıda militanın hayatını kaybettiği bildirildi.

Sana'daki HDG Yüksek Konseyi üyesi Abdulkerim Seil yaptığı açıklamada, ulusal ordu ile HDG birliklerinin Fardat Nehm ilçesinde Husilerin kontrolündeki bazı bölgeleri ele geçirdiğini, yaşanan çatışmalar sırasında 14 HDG milisi ile çok sayıda Husinin yaşamını yitirdiğini, onlarcasının da yaralandığını belirtti.

Seil, Husilerin konuşlandığı bölgelere yönelik saldırılara, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyona ait uçaklar ile ulusal ordunun tanklarla destek verdiğini kaydetti.

Husilerin Yemen'deki ilerleyişini durdurmak amacıyla, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adı verilen hava harekatı başlatmıştı. Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiğini açıklanmış, ardından Yemen halkı için artık "Umuda Dönüş" operasyonunun başladığı duyurulmuştu.

Yorumlar