Yemen'de istatistikler içler acısı

Yemen'deki çatışmalarda Mart 2015'ten bu yana bin 121 çocuk öldü, bin 650 çocuk yaralandı

Google Haberlere Abone ol
Yemen'de istatistikler içler acısı
Yemen'de Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları ile hükümet güçleri arasında Mart 2015'ten bu yana çıkan çatışmalarda bin 121 çocuğun hayatını kaybettiği, bin 650 çocuğun yaralandığı bildirildi.

Birleşmiş Milletler (BM) Çocuklara Yardım Fonunun (UNICEF) Yemen'in başkenti Sana'daki ofisinden yapılan yazılı açıklamada, ülkedeki Husiler ve Salih yanlısı güçler ile hükümete bağlı güçler arasındaki çatışmalarda şimdiye kadar bin 121 çocuğun yaşamını yitirdiğinin, bin 650 çocuğun da yaralandığının tespit edildiği belirtildi.

Bu konuda gerçek sayıların belirtilenden çok daha yüksek olma ihtimalinin bulunduğuna işaret edilen açıklamada, başkent Sana'nın doğusundaki Nehem ilçesinde önceki gün 4 çocuğun ölümü, 7 çocuğun da yaralanmasına neden olan çatışmalar da kınandı.

Açıklamada ayrıca, Yemen'de çatışan taraflara uluslararası insani kanunlara uyma ve çocukları çatışma ortamından uzak tutma çağrısında bulunuldu.

Öte yandan yerel kaynaklar, ülkenin güneyinde yürütülen askeri operasyonların ardından Şebva vilayetine bağlı Azan ilçesinde bulunan Arap Yarımadası El-Kaide'si olarak da bilinen Ensaru'ş Şeria örgütünün son militanlarının bölgeyi terk ettiğini aktardı.

Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon güçlerinin 3 günden beri hava saldırılarını yoğunlaştırarak bölgedeki askeri operasyona destek verdiğini söyleyen kaynaklar, Ensaru'ş Şeria militanlarının Azan'ı terk ederek izlerini kaybettirdiklerini dile getirdi.

Yorumlar