Yemen'deki çatışmalarda 14 kişi öldü

Taiz'de yönetim yanlısı güçler ile Husiler arasındaki çatışmalarda 14 kişi öldü, 18 kişi yaralandı

Google Haberlere Abone ol
Yemen'deki çatışmalarda 14 kişi öldü
Yemen'in güneyindeki Taiz ilinde yönetim yanlısı güçler ile Husiler arasında meydana gelen çatışmalarda bir sivil, iki asker ve 11 Husi militanının öldüğü, 18 kişinin yaralandığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçlerinin (HDG) basın merkezinden yapılan yazılı açıklamada, ordu güçleri ve HDG unsurları ile Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlısı birlikler arasında kentin çeşitli bölgelerinde çatışma meydana geldiği belirtildi.

Açıklamada, Eş-Şagab, El-Erbein, Ez-Zunuc bölgelerindeki çatışmalarda, bir sivil, iki asker ve 11 Husi militanının öldüğü, Husilerin yerleşim birimlerini hedef alan roket saldırılarında ise 7'si sivil, 11'i asker 18 kişinin yaralandığı aktarıldı.

Taiz'deki Ateşkesi Denetleme Komisyonu ise yazılı açıklamasında, hükümete bağlı birliklerin Es-Sarari köyünde sivillere yönelik katliam yaptıklarına ilişkin basında yer verilen haberleri yalanladı. Komisyonun açıklamasında, Sarari bölgesinin Temmuz 2015'ten bu tana HDG'nin denetimi altında olduğunu ve bölgede kimsenin saldırıya maruz kalmadığını ifade edildi.

Yorumlar