Yemen'de yönetime bağlı güçler ilerliyor

Taiz'de yönetime bağlı güçler, Es-Salu ilçesinde bazı bölgeleri kontrol altına aldı

Google Haberlere Abone ol
Yemen'de yönetime bağlı güçler ilerliyor
Yemen'in Taiz kentinde yönetime bağlı ordu ve onlara destek veren Halk Direniş Güçleri (HDG) ile Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları arasında Es-Salu ilçesinde çıkan şiddetli çatışmaların ardından HDG'nin bazı bölgeleri kontrol altına aldığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Taiz'e bağlı Es-Salu ilçesinde yönetime bağlı ordu ve HDG ile Husiler ve onlara destek veren Salih yanlıları arasında çıkan şiddetli çatışmalarda yönetim yanlısı güçlerden 2 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı, Husilerden ise onlarca kişi yaralandı.

Kaynaklar, ordu ve HDG'nin çatışmaların ardından Es-Sayyar, Sug el-Akabe ve Eş-Şeref köylerini kontrol altına aldığı ve Taiz'in güney kesimindeki Husilerin mevzilerine 5 kilometre kadar yaklaştığı ifade edildi.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, Husiler ve onlara destek veren devrik lider Salih yanlıları ile Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin destek verdiği yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar çeşitli kentlerde devam ediyor.

Yorumlar