Yemen'de Husiler'in elindeki bazı bölgeler alındı

Yönetim yanlısı güçler, Lahic kentinde Husiler ve Salih yanlılarının elindeki bazı noktaları geri aldı

Google Haberlere Abone ol
Yemen'de Husiler'in elindeki bazı bölgeler alındı
Yemen'de yönetim yanlısı güçlerin Lahic kentinde Husiler ve devrik cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarının elindeki bazı noktaları geri aldığı bildirildi.

Yönetim yanlısı Halk Direniş Güçleri'nden (HDG) Fedrin Taha, HDG ile orduya bağlı birliklerin, Lahic'in Kerş bölgesinde Husilere ait mevzilere topçu atışlarıyla saldırılar düzenlediğini belirtti.

Taha, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon uçaklarının da havadan destek verdiği saldırılar ve ardından yaşanan şiddetli çatışmalar sonucu Husiler ve Salih yanlılarının Taiz yakınlarındaki Eş-Şerice beldesine doğru çekildiğini ifade etti.

Husiler ve Salih yanlılarının çekildiği 5 mevzinin ele geçirildiğini kaydeden Taha, koalisyon uçaklarının ise havadan saldırılarına devam ettiğini, karşı taraftan ölü ve yaralılar olduğunu aktardı.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de Husiler ve onlara destek veren devrik lider Salih yanlıları ile Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin destek verdiği yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor.

Yorumlar