Yemen Cizre saldırısını kınadı

Cizre'de bugün meydana gelen terör saldırısı Yemen tarafından kınandı

Google Haberlere Abone ol
Yemen Cizre saldırısını kınadı
Şırnak'ın Cizre ilçesinde bugün terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıya tepkiler gelmeye devam ediyor. Yabancı ülkelerin birçoğu saldırıyı kınayan açıklamalar yaptı. Son olarak kınama açıklaması Yemen'den geldi. 

Yemen Dışişleri Bakanlığınca, Şırnak’ın Cizre ilçesinde PKK teröristlerin düzenlediği saldırı kınandı.
Yemen resmi haber ajansı SABA'nın haberine göre, bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Yemen'in gerekçesi ne olursa olsun şiddet ve radikalizmin her türlüsünü reddettiği vurgulandı.

Uluslararası topluma da bu tür terör eylemleri karşısında kararlı şekilde durulması ve finansörlerle mücadele edilmesi çağrısında bulunulan açıklamada, "Cizre'de meydana gelen terör saldırısını en güçlü şekilde kınıyoruz." ifadesine yer verildi.

Açıklamada Türkiye'nin güvenlik ve istikrarını bozmayı hedefleyen bu gibi terör eylemlerine karşı verdiği her türlü mücadele ve aldığı tedbirlerin Yemen tarafından desteklendiği kaydedildi.

NE OLMUŞTU?

Cizre'de bugün sabah saat 7 sularında bomba yüklü bir kamyonla polis kontrol noktasına gerçekleştirilen saldırıda 11 polis memuru şehit olmuştu, 75 kişi de yaralanmıştı. Saldırıyı PKK terör örgütü üstlenmişti. 

Yorumlar