Yahudi işgalciler İbrahim Camii'ne girdi

Sabah saatlerinde binlerce Yahudi yerleşimci El-Halil kentindeki İbrahim Camii'ne girdi

Google Haberlere Abone ol
Yahudi işgalciler İbrahim Camii'ne girdi
İsrail askerlerinin korumasındaki binlerce Yahudi yerleşimcinin El-Halil kentindeki İbrahim Camisi'ne girdiği bildirildi.

İsrail'in Kanal 7 televizyonunun haberine göre, El-Halil kentindeki İbrahim Camisi'ne gelen binlerce Yahudi yerleşimci, İsrail askerleri korumasında camideki tüm alanlara girdi.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada da İbrahim Camisi'ne giren Yahudi yerleşimcileri taşıyan otobüslerin güvenliğinin askerler tarafından sağlandığı kaydedildi.

Filistin Meclis Başkanı Aziz ed-Duveyk ise daha önce yaptığı açıklamada, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskınları "çok tehlikeli" olarak nitelendirmiş ve İbrahim Camisi'ne yapılan baskınların hedefinin caminin kontrolünü sağlamak olduğunu ifade etmişti.

El-Halil kentindeki İbrahim Camisi, Mescid-i Haram, Mescid-i Nebevi ve Mescid-i Aksa'dan sonra dünyadaki en eski 4'üncü cami olarak biliniyor. Tüm kısımları açıldığında camide yaklaşık 12 bin kişi namaz kılabiliyor.

Yahudiler, 1994 yılına kadar belli saatlerde buradaki "Hazreti İbrahim’in kabrini" ziyaret edebiliyordu. Baruch Goldstien isimli aşırı sağcı Yahudinin 25 Şubat 1994'te cami cemaati üzerine ateş açarak 29 Filistinliyi öldürmesi ve 125'ini yaralamasının ardından İsrail yönetimi, güvenlik gerekçesiyle caminin yarısını Yahudiler için mabede dönüştürmüştü.
 

Yorumlar