WP: MİT ile CIA gizli bir merkez kurdu

ABD merkezli Washington Post gazetesi, CIA ve MİT'in Türkiye'nin Suriye sınırı yakınlarında gizli bir koordinasyon merkezi kurduğunu yazdı.

Google Haberlere Abone ol
WP: MİT ile CIA gizli bir merkez kurdu

Son Haberler Logo

ABD'nin önde gelen gazetelerinden Washington Post, MİT ve CIA'in işbirliğiyle ilgili ilginç bir iddiada bulundu.

Gazetenin bugünkü nüshasında yer alan habere göre, Amerikan ve Türk istihbarat servisleri işbirliğini derinleştirdi. 

Buna göre, CIA ile MİT'in Suriye sınırı yakınında kurulan gizli bir koordinasyon merkezinde beraber çalıştığı öne sürüldü.

Gazeteye konuşan kaynaklar, "CIA ve MİT arasındaki işbirliği yabancı savaşçılarla mücadeleyle sınırlı değil" dedi ancak gizli koordinasyon merkezindeki faaliyetlere dair bilgi vermedi.

Yazıda CIA'in İncirlik Üssü'nden kalkan insansız hava araçlarının (İHA) Suriye üzerinde uçuşlar gerçekleştirdiği de kaydedildi.

KOBANİ VE RİMELAN'DA ASKERİ ÜS İDDİALARI

Öte yandan, Amerika Birleşik Devletleri’nin, Kobanê’de bir askeri hava üssü inşa ettiği, Haseke kırsalındaki petrol kasabası Rimelan’da da bir pistin yapımının tamamlandığı iddia edildi. 

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nden yayın yapan Basnews’in haberine göre, ABD desteğindeki Suriye Demokratik Güçleri’nden bir askeri kaynağın iddiasını gündeme taşıdı. İddiaya göre Haseke kırsalındaki petrol kasabası Rimelan’da bir pistin yapılması tamamlandı. Türkiye sınırındaki Kobani’de de yeni bir hava üssünün inşasına başlandı.

Askeri kaynak, hava üslerinin hem sivil hem askeri amaçlı kullanılabileceğini, projede bir çok Amerikalı uzman ve teknisyenin çalıştığını da öne sürdü.

Yorumlar