"Ümmet uyanmazsa,bu mescit için kan ağlayacak"

Uluslararası Kudüs Vakfı Başkanı Hammud: "Eğer ki ümmet uyanmazsa, hareket etmezse, ilk kıblesini kurtarmak için adım atmazsa, bu mescit için kan ağlayacak"

Google Haberlere Abone ol
"Ümmet uyanmazsa,bu mescit için kan ağlayacak"
Uluslararası Aksa Vakfı, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya 2015 yılı boyunca "10 binin" üzerinde ihlal gerçekleştirdiğini açıkladı.

Uluslararası Aksa Vakfı, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri içeren, her yıl ağustos ayında yayımlanan "Aksa'ya Bakış" raporunu açıklamak üzere basın toplantısı düzenledi.

Raporda, Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerin, İsrail askerleri ve Yahudi yerleşimciler eliyle yapıldığı, bu ihlallerin de 2015 yılı boyunca 10 bin 766 kez gerçekleştirildiği belirtildi.

İsrail'in uluslararası müttefikleri tarafından da yoğun eleştiriye maruz kaldığı yasadışı Yahudi yerleşim birimleri konusuna dair raporda "2015 yılı boyunca Batı Şeria'da yapılanlarla birlikte bin 800 Yahudi yerleşim birimi inşasının tamamlandığı, bunlardan 583'ü Doğu Kudüs'te olmak üzere bin 143'ünün mali desteklerle dağıtıldığı" kaydedildi.

Kudüs'teki Hristiyan nüfusun gözle görülür bir şekilde azaldığı belirtilen raporda, 1979 yılında 60 bin olan Hristiyan nüfusun 2014'te 12 bin 400'e düştüğü bilgisi verilirken, 2015 yılına ilişkin herhangi bir veri paylaşılmadı.

Raporda, Filistinlilerin ekonomik durumuna da değinilerek, Filistinlilerin Kudüs nüfusunun sadece yüzde 37'sini teşkil ettiği, bunun da yüzde 75,4'ünün fakirlik sınırının altında yaşadığına işaret edildi.

"Ümmet harekete geçmezse ilk kıblesi için kan ağlayacak"

Öte yandan açıklamalarda bulunan Uluslararası Kudüs Vakfı Başkanı Yasin Hammud, Aksa'nın her gün ihlallere maruz kaldığını hatırlatarak, "Biz Aksa'nın yakılmasının 4. yılı dolayısıyla bu raporu hazırladık. Ancak, Mescid-i Aksa her gün yakılıyor." dedi.

İsrail'in Aksa'ya yönelik planları olduğunu dile getiren Hammud, şunları söyledi:
"Bugün İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik planları büyük tehlike arz ediyor. Mescid-i Aksa'yı zaman ve mekan olarak bölmeye çalışıyorlar. Mescid-i Aksa'nın altında Yahudi şehri inşa etmeye çalışıyorlar. Eğer ki ümmet uyanmazsa, hareket etmezse, ilk kıblesini kurtarmak için adım atmazsa, bu mescit için kan ağlayacak."

Yorumlar