Türkmendağı düşmek üzere

Suriye'nin kuzeyinde Rus uçakları ile Şam yönetimine bağlı birlikler tarafından kuşatılan Türkmendağı düşmek üzere

Google Haberlere Abone ol
Türkmendağı düşmek üzere
Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerin elinde bulunan Türkmendağı'nda direniş kırılmak üzere. Bölgedeki direnişçiler dayanacak güçlerinin kalmadığını, bölgenin Rus desteğiyle ilerleyen Esad'ın eline düşmek üzere olduğunu açıkladı.

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Emin Bozoğlan, bir kaç gündür yoğun çatışmaların yaşandığı Türkmendağı'nda önemli ölçüde toprak kaybettiklerini ancak mücadelelerinin devam ettiğini, geri çekilmeyle ilgili kararın henüz verilmediğini söyledi.

Suriye'de yoğun çatışmaların yaşandığı Türkmendağı'ndaki durumla ilgili bilgi veren Bozoğlan, bölgedeki çatışmaların uzun süredir devam ettiğini ancak son üç gündür şiddetlendiğini belirtti.

"18-20 şehidimiz var. Bunların çoğu Arap kardeşlerimizden, biri de Türkmen kardeşimiz. Üç de Türkmen yaralımız var" diyen Bozoğlan, yaralıların tedavi edilmek üzere Türkiye'ye getirildiğini kaydetti.

Rejim güçleri ve onlara destek veren Rus uçaklarının yoğun bombardımanı altında mücadele verdiklerini belirten Bozoğlan, insansız hava araçlarının yaptığı yer tespitinin ardından nokta atışı saldırı düzenlendiğini aktardı. Bozoğlan, "Şu anda baş edecek bir pozisyonda değiliz." diye konuştu.

Yoğun çatışmaların ardından önemli ölçüde toprak kaybettiklerini, Sarraf, İsapınar ve Karamanlı köylerinin ellerinden çıktığını ifade eden Bozoğlan, "Yamadi, Çümeren gibi iki üç köy kaldı elimizde. Onun mücadelesini veriyoruz." diye konuştu. "Toprak kaybımız var ama mücadele devam ediyor. Henüz tamamen çekilme yok. Mücahitlerimiz henüz son kararı vermedi" diyen Bozoğlan, çekilme ya da mücadeleye devam edilmesi kararının "görüşülmeye devam ettiğini" bildirdi. Arazidekilerle sürekli temas halinde olduklarını dile getiren Bozoğlan, karar verilmişse de henüz kendisine iletilmediğini kaydetti.

Durumun iç açıcı olmadığını ancak azimle mücadele vermeye devam ettiklerini belirten Bozoğlan, Türk devletini ve halkını bilgilendirmek amacıyla durumla ilgili zaman zaman açıklama yaptıklarını aktardı.

Yorumlar