Türkiye ile Irak arasında gizli temaslar

Türkiye ile Irak arasında Başika nedeniyle kopma noktasına gelen ilişkilerinde ilerleme kaydedildi

Google Haberlere Abone ol
Türkiye ile Irak arasında gizli temaslar
Irak'taki Başika Üss Bölgesi nedeniyle gerilen Ankara-Bağdat ilişkilerinde yeni gelişmeler yaşanıyor. İki ülkeden heyetler İtalya'da bir araya gelerek ilişkileri yeniden normalleştirme görüşmeleri yaptı. 

Iraklı siyasetçi Usame Nuceyfi, Ankara ile Bağdat arasında İtalya'da gizli görüşmeler yapıldığını söyledi. Şark el Awsat'a konuşan Sünni Muttahidun Koalisyonu Başkanı Usame Nuceyfi Irak Başbakanı Haydar Abadi'nin komşu ülkelerle ilişkilerini gözden geçirmek istediğini belirtti.
 
Nuceyfi, Ankara ile Bağdat hükümet temsilcilerinin İtalya ve İstanbul'da gizli görüşmeler yaptığını ifade etti. Sünni siyasetçi, ismini vermeden Haydar Abadi'nin bu konuda bir kişiyi görevlendirdiğini dile getirerek, “Roma ve İstanbul'daki görüşmede Ankara ile Bağdat arasındaki ilişkiler masaya yatırıldı” dedi.
 
Uzun zaman soğuk olan Türkiye – Irak ilişkileri, son olarak Türk askerlerinin Musul'un Başika bölgesine konuşlanmasıyla bitme noktasına gelmişti. Bağdat'ın uyarıları üzerine Ankara askerlerin bir bölümünü çektiğini duyurmuştu. 

Yorumlar