Türk sanatçılardan 'Kardeşim Beyrut' sergisi

Türk vatandaşı üç sanatçının, Lübnan’daki “Kardeşim Beyrut” isimli sergisi ziyaretçilere kapılarını açtı

Google Haberlere Abone ol
Türk sanatçılardan 'Kardeşim Beyrut' sergisi

Uluslararası alanda şöhrete sahip üç Türk sanatçısı Pınar Du Pre, Barış Sarıbaş ve Yiğit Yazıcı'nın "Kardeşim Beyrut" isimli sergisi sanatseverlere kapısını açtı.

Başkent Beyrut'taki bir sanat galerisinde dün akşam gerçekleştirilen serginin açılışına Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes, Beyrut Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Başkanı Cengiz Eroğlu, ve Beyrut sanat dünyasından isimler katıldı.

Büyükelçi Erciyes, gelecek dönemde karşılıklı kültürel faaliyetleri yoğunlaştırmayı hedeflediklerini belirterek, "Benim burada özel isteğim de Lübnanlı sanatçılardan “Kardeşim İstanbul” şeklinde bir sergi açmaları. Dolayısıyla çok başarılı bir sergi oldu. Bu tip kültürel faaliyetler iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine de yardımcı oluyor. Bu faaliyetleri önümüzdeki dönemde, hem ekonomik, hem ticari, hem kültürel faaliyetlerimizi daha da arttırıp ilişkilerimizi geliştirmeyi planlıyoruz." dedi.

Sergiye altı eseriyle katılan Pınar Du Tre de on yıl önce tatil için geldiği Beyrut'ta sergi açmaktan mutlu olduğunu ifade ederek, "Muhteşem bir yer, herkes sergi ile çok ilgileniyor. Çünkü “Kardeşim Beyrut” olarak bir sergi açmak burada bu kadar renkli ve farklı sanatçıların bir konsept üzerine çalışması, çok ilgi çekti. Çok güzel bir karşılama oldu. Umarım her şey Lübnan için çok güzel olur " diye konuştu.

Yiğit Yazıcı ise, Lübnan'a son beş yıldır sürekli gidip geldiğini, serginin gerçekleştiği sanat galerisi ile de yakın ilişkilere sahip olduğunu aktararak, şunları kaydetti:

"Barış ile bu projeyi konuşurken, Beyrut’u ben anlattım. Bu beşinci gelişim, her geldiğimde daha çok seviyorum burayı. Hem kendi ülkemize ait izler görüyorum. Hem Ortadoğunun izlerini görüyorum ve bu kültürün ne kadar zengin olduğunu görüyorum. Bu sergide daha çok bir Ortadoğu kültürü, bizim kültürümüz, bunların yakınlığı, bu ilişkiler, geçmişteki kültür paylaşımı, bunun üzerine dikkat çekmek istedik."

Sanatçı Barış Sarıbaş da Lübnan ile tanışmasının bu ülkeden çıkan edebiyat müzik ve eserler aracılığıyla gerçekleştiğini ifade ederek, "Türkiye Ortadoğu ülkesi mi oluyor, diye tartışılıyor. Beyrut’taki ortak çok kültürlülüğe bakıldığında, bu kültürlerin bir arada yaşaması, kültür zenginliğine bakıldığında, Ortadoğulu olabilmek eğer Beyrut üzerinden tartışılıyorsa Ortadoğulu olabilme tartışması güzel." diye konuştu.

Yorumlar