Türk Kızılayı ve AFAD'dan Musul'a büyük yardım

Musul'daki siviller için Türk Kızılayı ve AFAD tarafından gönderilen 108 tırlık insani yardım malzemesi Erbil'e ulaştı

Google Haberlere Abone ol
Türk Kızılayı ve AFAD'dan Musul'a büyük yardım
Türk Kızılayı ile Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) Musul'daki siviller için gönderdiği 6 milyon dolar tutarındaki 108 tırlık insani yardım malzemesi Irak'ın Erbil kentine ulaştı.

Türk Kızılayı Irak İnsani Yardım Delegasyonu Sorumlusu Şafak Lostar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 108 tırın 78'inin AFAD, 30'unun da Türk Kızılayı tarafından hazırlandığını ve tırlarda toplam 6 milyon dolar tutarında yardım malzemesi bulunduğunu söyledi.

"Erbil'e ulaşan yardımlar içerisinde ağırlıklı olarak çadır içi malzemeler, konteyner, battaniye, uyku tulumu, yatak ve çadırlar yer alıyor." diyen Lostar, yardım malzemelerinin en kısa sürede Musullu ailelere dağıtılacağını belirtti.

Türk Kızılayının bölgeye daha önce de 20 tırlık insani yardım sevk ettiğini aktaran Lostar, "Musul'u kurtarma operasyonunun başladığı 17 Ekim'den bu yana sürekli Musullu kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Türkiye'den Musullu siviller için gönderilen 108 tırlık insani yardımın bir kısmının resmi törenle Irak Kızılayı ve bölgedeki kamp yetkililerine teslim edileceği, diğer kısmının ise depolarda bekletilip ihtiyaca göre ailelere dağıtılacağı kaydedildi.
 

Yorumlar