Tunus'tan "Libya'da barışçıl çözüm" vurgusu

Tunus Meclis Başkanı Nasır, ülkesinin Libya'da barışçıl çözümden yana olduğunu vurguladı.

Google Haberlere Abone ol
Tunus'tan "Libya'da barışçıl çözüm" vurgusu

Tunus Meclis Başkanı Muhammed en-Nasır, ülkesinin Libya'da barışçıl çözümden yana olduğunu vurguladı.

Başkent Tunus'ta Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Tunus Büyükelçisi Daniel Rubinstein ve eski dışişleri bakanı Madeleine Albright ile bir araya gelen Nasır, görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, doğu komşularında yaşanan durumdan dolayı duyduğu endişeyi ifade etti ve ülkesinin Libya'da barışçıl çözümden yana olduğunu vurguladı.

Görüşmede bölgedeki genel durum ve özellikle Libya topraklarına yönelik muhtemel yabancı müdahale meselesini ele aldıklarını ifade eden Nasır, ancak şu an için bir plan olmadığını ve konunun Tunus'u yakından ilgilendirdiğini dile getirdi.

Nasır ayrıca Tunus Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi'nin daha önce yaptığı "ülkesinin her zaman askeri müdahale yerine siyasi ve barışçıl çözümden yana olduğu" şeklindeki açıklamalarını da hatırlattı.

Eski ABD Dışişleri Bakanı Madeleine Albright, bu sabah Kartaca Sarayı'nda Tunus Cumhurbaşkanı Sibsi ile bir araya gelmişti.

Öte yandan, Tunus Başbakanı El-Habib Es-Sıyd, askeri operasyon ihtimaline karşılık Libya sınırında mahalli komiteler oluşturulması yönünde karar aldı.

Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Sıyd'ın Libya'daki gelişmeler ve yansımalarını göz önüne alarak, sınırdaki kentlerin valilerine, gerekli tedbirleri almak ve eylem planı hazırlamak amacıyla mahalli komiteler kurma izni verdiği ifade edildi.

Basında, önceki günlerde uluslararası koalisyonun Libya'ya müdahalesiyle ilgili haberler yer almış ve Tunus yönetimi bundan endişe duyduklarını dile getirmişti.

Kaynak: Ajanslar

 

 

 

Yorumlar