Suudiler İhvan’ı müfredattan çıkarıyor

Suudi Arabistan'da İhvan'la ilişkilendirilen kitaplar yasaklandı ve İhvan ideojisini benimseyen öğretmenler görevden alındı.

Google Haberlere Abone ol
Suudiler İhvan’ı müfredattan çıkarıyor

'Ilımlı İslam’ çıkışıyla tepki çeken Suudi Arabistan, kitaplardan Müslüman Kardeşler (İhvan) etkisinin silineceği ve söz konusu yapılanmaya sempati duyanların eğitim sisteminden uzaklaştırılacağı bildirildi.

"İhvan'a sempatiyle bakan kitaplar yasaklanacak, kişiler görevden alınacak"

Hürriyet'in haberine göre, Suudi Eğitim Bakanı Dr. Ahmed bin Muhammed el İssa, 'radikal görüşlerle baş edebilmek için' müfredatın gözden geçirildiğini, kitaplarda İhvan etkisi olmadığından emin olmak istediklerini söyledi. İssa, Müslüman Kardeşler’e sempatiyle bakan kitapların yasaklanacağını, söz konusu ideolojiye sempati duyanların ise görevlerinden alınacağını söyledi.

Eylül ayında da büyük bir Suudi devlet üniversitesi, Müslüman Kardeşler bağlantılı personelin işten çıkarılacağını açıklamıştı. Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman da CBS televizyonuna yaptığı açıklamada Müslüman Kardeşler unsurlarının Suudi okullarını ‘istila’ ettiğini savunmuştu. Suudi Arabistan’da Mısır'daki Müslüman Kardeşler teşkilatı İhvan'ı da El Kaide ve DEAŞ gibi terör örgütleri listesine alınmıştı.

Yorumlar

ihsan ihvanı ve alimler birliğini terörist ilan eden bu suud münafıktır katli vaciptir gebertin bu selmanı