Suudi Arabistan'da darbe girişimi iddiası

Suudi Arabistan'ın Riyad'daki kraliyet sarayının silahlı kişilerin saldırısına uğradığı iddia ediliyor. Kraliyet sarayına düzenlendiği iddia edilen silahlı saldırıdan sonra Suud savaş jetleri havalandı. Savaş jetleri an itibariyle Riyad'da alçak uçuş yapıyor. İddiaya ordu içindeki bazı subaylar Kral Selman'ı devirmek için ayaklandı. Henüz doğrulanmayan bilgilere göre, General Allukas Nepils önderliğindeki bir grup silahlı asker sarayı bastı. Riyad polis sözcülüğünden yapılan açıklamada ise küçük bir drone'un izinsiz uçuş yaptığı, vurularak düşürüldüğü belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Suudi Arabistan'da darbe girişimi iddiası

Sonhaberler.com | Haber Merkezi

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bulunan Kraliyet Sarayı'nın etrafında silah sesleri yükseliyor. Saraya silahlı saldırı olduğu belirtiliyor. Sarayın yakınlarında çekilen bir videoda çatışma sesleri geliyor. Ancak çatışmanın boyutu konusunda ise henüz bir bilgi bulunmuyor. 

Suudi Kraliyet Sarayı'na daha önce Yemen'deki İran destekli Husiler'den balistik füze saldırısı gerçekleşmişti. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmamıştı.

Yemen'deki Husi hareketi Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki Kraliyet Sarayı'na balistik füze fırlattı. Suudi Arabistan füzeyi havada imha ettiğini açıkladı.

Husiler kraliyet sarayına saldırıdan sonra yaptıkları açıklamada, bu saldırının yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu belirtmişti.

Husiler ayrıca Suudi Arabistan'daki sarayların ve petrol tesislerinin füzelerinin menzilinde olduğunu da duyurmuştu.

Suudi Arabistan merkezli El Arabiya kanalı ise Husilerin fırlattığı füzenin havada vurulduğunu açıklamıştı.

DARBE GİRİŞİMİ İDDİASI

Henüz teyit edilmeyen iddiaya göre General Allukas Nepils öncülüğündeki bir grup silahlı ordu mensubu Kral Selman'ı devirmek için saraya silahlı baskın düzenlendi.

KRAL SELMAN GÜVENLİ BÖLGEYE GÖTÜRÜLDÜ

Öte yandan, Suudi Kralı Selman bin Abdülaziz'in askeri bir hava üssündeki sığınağa götürüldüğü belirtiliyor.

SUUDİ DEVLET AJANSINDAN AÇIKLAMA

Suudi devlet ajansı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Riyad’ta izinsiz uçan küçük bir insansız hava aracı güvenlik güçleri tarafından vurularak indirildi” ifadesi kullanıldı.

"DARBE OLMADI, SARAYA YAKLAŞAN DRONE VURULDU"

Dubai'deki Wall Street Journal Muhabiri Margherita Stancati: Riyad'da darbe olmadı, küçük bir drone, saraya gereğinden fazla yaklaştı ve vuruldu.

POLİS SÖZCÜSÜ: KÜÇÜK BİR DRONE DÜŞÜRÜLDÜ

Riyad Polis Sözcülüğünden yapılan açıklamada, Riyad'daki El-Huzami Mahallesi'nde izinsiz uçtuğu tespit edilen küçük "drone"a müdahale edildiğini duyurdu.

Açıklamada, uzmanların konuya ilişkin inceleme yapacağı da kaydedildi.

Yorumlar

İsmaille ismail Vahhabi lik neymişyıkılması lazım yerine dört mesepden birisi olması lazım hak olanda bu
demir gebertin şu aşağılık selomanı abd Israil uşağını