Suudi Arabistan'dan Umre vizesiyle ilgili yeni karar

Suudi Arabistan, Umre için verdiği vizeleri, turizm gelirlerini artırmak için turist vizelerine çevirme kararı aldı

Google Haberlere Abone ol
Suudi Arabistan'dan Umre vizesiyle ilgili yeni karar
Suudi Arabistan her kutsal topraklara giden milyonlarca Umre ziyerçilerinden faydalanmak için yeni bir karar aldı. Buna göre, Umre için alınan vizeler turist vizesine çevrilebilecek. Bu yolla Mekke ve Medine'ye gelen binlerce Müslüman'ın ülkenin diğer şehirlerini de ziyaret etmesi teşvik edilecek. 

Suudi Arabistan Ulusal Turizm Komisyonu Başkanı Prens Sultan Bin Selman, Umrecilerden daha fazla faydalanmak için yeni bir program başlattı. Buna göre, Umre için alınan vizelerin normal turist vizesine çevrilmesi kararı alındı. 

Alınan kararla, petrol gelirleri son dönemlerde çok fazla düşen Suudi Arabistan'da turizm gelirlerinin artması bekleniyor. Umre ziyaretçilerine kültürel, sağlık, eğitim ve ekonomik turlar düzenlenmesi de planlanıyor. Umre vizesi turist vizesine çevrilen ziyaretçilerin ülkenin diğer şehirlerini gezerek ülke ekonomisine katkı sunması hedefleniyor. 

UMRE VİZESİ İÇİN GEREKLİ OLAN BELGELER

Umreye gitmek isteyenlerin vize alabilmesi için bazı belgeler gererekiyor. Bu sırasıyla şöyle:
1 - En az bir yıl geçerli yeni çipli T.C. pasaportu (eski çipsiz pasaportların değiştirilmesi gerekmektedir).
2 - İki Adet Vesikalık Fotoğraf
3- Menenjit aşısı kartı
4 - Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
5 - Eşi veya yakın akrabası ile gidecek yolcular için Nüfus Müdürlüğünden Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Aslı.

45 yaş altı bayanlar için: Bekar ise birlikte seyahat edeceği erkek mahremin (Baba / Kardeş / Dayı / Yeğen / Amca / Kayınbaba) vereceği noter tasdikli taahhütname’nin aslı ile akrabası olduğuna dair Nüfus Müdürlüğü’nden “Nüfus Kayıt Örneği” nin aslı ve babasından umreye gideceğine dair noterden alınacak muvafakatname’nin aslı (45 yaş altındaki bayan evli ve yukarıda bahsedilen akrabalarından biri ile gidecekse muvafakatnameyi kocası verecek) ile yukarıdaki 1-2-3 nolu belgeler gerekmektedir.


 

Yorumlar