Suudi Arabistan'daki yangın bugün söndürüldü

Yemen'deki Husi militanların katyuşa füzesi ile vurdukları Necran elektrik santralindeki yangın bugün söndürülebildi

Google Haberlere Abone ol
Suudi Arabistan'daki yangın bugün söndürüldü
Suudi Arabistan'a dün Yemen topraklarından düzenlenen saldırıda sınır kenti Necran'daki elektrik santralinde büyük hasar meydana geldi.

Necran kenti Sivil Savunma Müdürlüğü sözcüsü Ali Umeyr Şahrani, Yemen topraklarından katyuşa füzesi ile dün düzenlenen saldırıda isabet alarak alev alan Necran kentindeki elektrik santralindeki yangının bugün söndürüldüğünü belirtti.

Olayda herhangi bir can kaybının yaşanmadığını ifade eden Şahrani, kentin elektrik ihtiyacının sağlanması için gerekli enerjinin alternatif hatlar ile çevre illerdeki elektrik santrallerinden sağlandığını dile getirdi.

Necran kenti sivil savunma yetkililerinden alınan bilgilere göre, Mart 2015 tarihinden bu yana Yemen'deki Husi militanlar tarafından Suudi Arabistan sınır kenti Necran'a katyuşa roketleri ve Grad tipi füzelerle 10 bin'den fazla saldırı gerçekleştirildi. Saldırıların bir çoğunun hava savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirilmesine rağmen zaman zaman kente düşen roketlerden sivillerde da zarar görüyor. Saldırılarda pek çoğu Yemenli olmak üzere 27 sivil hayatını kaybetti, 298 kişi yaralandı.

Yorumlar