Suud'dan İslam dünyasını derinden yaralayan açıklamalar

ABD ve İsrail'in Kudüs üzerindeki planları İslam dünyasını ağaya kaldırmışken, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Jubeyr, ABD Başkanı Trump'ı övdü, İsrail ile yakınlaşma planlarının olduğunu açıkladı. Suudi Arabistan, İstanbul'da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Kudüs zirvesine katılmamıştı.

Google Haberlere Abone ol
Suud'dan İslam dünyasını derinden yaralayan açıklamalar

Sonhaberler | Haber Merkezi

İsrail'in Filistin toprakları üzerindeki emellerini gerçekleştirmesine yardımcı olan ABD Başkanı Donald Trump'ın aldığı karar İslam dünyasında büyük tepkilerle karşılanırken, konu hakkındaki sessizliği tepki çeken Suudi Arabistan'dan hayal kırıklığına neden olan yeni bir hamle geldi. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adel al-Jubeir Filistin ve İsrail’in mevcudiyeti konusunda bir uzlaşmaya varıldığı takdirde Riyad’ın İsrail ile tam diplomatik bağ kurmak için bir “yol haritalarının” olduğunu söyledi.

France 24 kanalına röportaj veren Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adel al-Jubeir, İran’ın bölgede artan etkisinin iki ülkeyi de ilgilendiren ortak bir endişe olduğunu belirtti.

Kasım ayı ortalarında Lübnan’da bir gazete, Jubeir’den Veliaht Prensi Mohammed bin Salman’a İsrail ile ilişkilerin normalleşmesini planlandığı tarihsiz bir mektubu yayınlamıştı.

Geçtiğimiz haftalarda İsrailli general Gadi Eizenkot da bir röportajında Suudi Arabistan ile İran’a karşı mücadele konusunda istihbarat paylaşmaya hazır olduklarını söylemişti.

TRUMP'I DA ÖVDÜ

Jubeir değerlendirmelerinde Trump yönetimine de övgüler göndererek “Trump hükümetinin İsrail ve Araplar arasında barışı sağlamak konusunda ciddi olduğuna inanıyoruz.” dedi.

Yorumlar

siyon tüm oyunu bozdun yav
muhacir ABD nin korumasında kendini güvende sanan bir sürü arap köpeği..Siyonlara köpeklik yapmakla kaybettiniz...