Suriye'de yönetim karşıtı gösteriler

Muhalifler üç hafta önce yeniden başlattıkları "cuma gösterileri"ne devam ediyor

Google Haberlere Abone ol
Suriye'de yönetim karşıtı gösteriler

Suriye'de rejim güçlerinin göstericilere ateş açması nedeniyle üç yıl ara verilen ve kısmi ateşkesin 27 Şubat'ta yürürlüğe girmesinin ardından yeniden başlayan "cuma gösterileri" bugün de sürdü.

Muhalifler başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki Cobar, Duma, Ayn Terma ve Hamuriye ile kuzeydeki Halep'in Bustan el Kasr, İdlib'in Maret el Numan ilçesinde cuma namazından sonra ''Devrimimiz devam ediyor'' ve "Federalizm düşecek'' adı altında gösteriler düzenledi.

Gösterilere katılanlar ''Esed düşecek", "Federalizme hayır", "Devrimimiz devam edecek" yazılı dövizler taşıyarak marşlar okudu.

İdlib'in Maret el Numan ilçesindeki gösteriye kadınların da katıldığı ve eylemcilerin devrim bayrakları taşıyarak ''Halk rejimin yıkılmasını istiyor'' şeklinde slogan attığı bildirildi.

Başkent Şam'ın Cobar bölgesindeki gösterilerde de "federalizm karşıtı" mesajların öne çıktığı kaydedildi. Göstericilerden Halid El Adil, Suriye'nin bir bütün olduğunu ve bölünmeyeceğini belirtirken PKK'nın Suriye uzantısı PYD'ye tepki gösterdi.

Adil, ''PYD, Suriye'nin kuzeyinde federalizm için büyük çaba içinde. PYD, önce rejimle hareket ederek devrimimizi çalmaya çalıştı. Şimdi de terör örgütü PYD Suriye topraklarına göz dikti. Biz bu topraklar için çok can verdik ve vermeye devam ediyoruz. Bunun için 'federalizme hayır' diyoruz.'' dedi.

Yorumlar