Suriye ordusu Rastan'a insani yardıma izin vermiyor

Suriye ordusu Humus'a bağlı Rastan ilçesine insani yardım girişlerine izin vermiyor. Yerel aktivist Ebu Rayan: "Rejim, açlığı silah olarak kullanıyor" dedi

Google Haberlere Abone ol
Suriye ordusu Rastan'a insani yardıma izin vermiyor

Suriye'de rejim güçlerinin uzun süredir kuşatma altında tuttuğu ve insani yardım girişine izin vermediği Rastan'da 2 bin çocuğun acilen süte ihtiyaç duyduğu bildirildi.

Suriye'nin iç kesimlerindeki Humus kentine bağlı Rastan'da insani durum gün geçtikçe kötüleşiyor.

Esed güçlerinin uzun süredir abluka altında tuttuğu, muhaliflerin denetimindeki ilçede 2 bin çocuğun acilen süte ihtiyaç duyduğu ifade edildi. Şam yönetimine bağlı güçler insani yardım girişine izin vermediği için ilçede temel gıda maddelerinin 3-4 katı fiyatına satıldığı belirtildi.

Rastan'daki yerel aktivistlerden Vail Ebu Rayan, "Rejim, açlığı silah olarak kullanıyor ve bundan en çok siviller ve çocuklar etkileniyor." dedi.

Halkın alım gücünün kalmadığını söyleyen Rayan, "Bir kilo un 500 Suriye lirasından satılıyor. 8 adet ekmek 200 Suriye lirası. Birçok temel gıda maddesi ise ilçede bulunmuyor. Esed güçleri saldırılara devam ettiği için halk da dışarıdan ve tali yollardan ilçeye yardım sokamıyor.'' diye konuştu.

Yorumlar