Suriye için sürpriz gelişme

Suriye için Türkiye, Rusya, ABD ve Suudi Arabistan'ın cumartesi günü bir araya geleceği öğrenildi

Google Haberlere Abone ol
Suriye için sürpriz gelişme
Sonhaberler / Haber Merkezi 

Suriye için Türkiye, Rusya, ABD ve Suudi Arabistan'ın cumartesi günü bir araya geleceği öğrenildi. Görüşmenin Lozan'da yapılacağı öğrenildi. 

 Rusya Dışişleri Bakanlığı, İsviçre'nin Lozan şehrinde, Rusya, ABD ve bazı bölge ülke dışişleri bakanlarının katılımıyla Suriye toplantısı düzenleneceğini duyurdu.

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 15 Ekim'deki toplantının, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin anlaşması gereği düzenleneceği belirtildi.

Lozan'daki gerçekleştirilecek toplantıya, Rusya, ABD ve bazı bölge ülke dışişleri bakanlarının katılacağı bildirilen açıklamada, "Toplantıda Suriye krizinin çözümü konusunda atılacak olası ek adımlar görüşülecek." ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan CNN International'a özel mülakat veren Lavrov, Rusya, ABD, Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar'ın toplantıya katılması gerektiğini söyledi.

Lavrov, bu toplantıyla geçen ay askıya alınan Rusya-ABD anlaşmasında yer alan prensipler temelinde bir diyaloğun başlatılmasını ümit ettiğini belirtti.
 

Yorumlar