Skandal video: Dünya Kudüs'ü düşünürken, Suudiler İran'ı vurma provası yapıyor

İslam dünyası ABD ve İsrail'in Kudüs üzerindeki emellerini tartışırken Suudi Arabistan'ın gündeminden İran düşmüyor. ABD ve İsrail'in en büyük hedeflerinden birini gönüllü bir şekilde üstlendiği görülen Suudi Arabistan, İran'ı vurma provaları yapıyor. Suudi ordusu tarafından hazırlandığı iddia edilen bir simülatörde, Suudi ordusu İran'ı vuruyor, General Kasım Süleymani'yi de esir alıyor. Videonun gerçekten Suudi ordusu tarafından yapılıp yapılmadığı ise henüz bilinmiyor

Google Haberlere Abone ol
Skandal video: Dünya Kudüs'ü düşünürken, Suudiler İran'ı vurma provası yapıyor

Sonhaberler | Haber Merkezi

Sapkın tarikatların Filistin toprakları üzerindeki emellerine hizmet ederek Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan eden ABD Başkanı Donald Trump'ın verdiği skandal karar İslam dünyasını derinden yaralarken, konu hakkında şimdiye kadar net bir tavır ortaya koymayan Suudi Arabistan'ın gündeminde ise hala İran var. 

Suudi Arabistan ordusu tarafından hazırlandığı iddia edilen bir savaş simülatöründe, İran vuruluyor, Buşehr üssü yerle bir ediliyor, General Kasım Süleymani ise esir alınıyor. 

Suudi Arabistan'ı yeniden "Ilımlı İslam"a döndüreceği sözünü vererek İsrail'e de göz kırpan Prens Selman'ın, "İran'ın esas amacı Kıblemiz Kabe'ye ulaşmak, İran savaşı Suudi Arabistan'a taşımadan biz savaşı İran'a taşıyacağız" sözüyle başlayan videoda sözde insani yardım taşıyan bir Suud gemisi İranlıların saldırısına uğruyor. Ve böylece savaş başlıyor. Suudi Arabistan, tamamı Amerika'dan satın alındığı bilinen silah gücünü devreye sokarak İran'a saldırıya geçiyor. İran'ın Buşehr Nükleer üssü vuruluyor. Ardından kara gücü devreye giriyor. 

Videoya göre İran'ın Ortadoğu'daki birçok bölgede operasyonlarını yürüten General Kasım Süleymani'yi esir alan Suud ordusu İranlılar tarafından da sevinçle karşılanıyor. 

Videonun gerçekten Suudi resmi makamları tarafından hazırlanıp hazırlanmadığı henüz bilinmiyor; ancak videoyu hazırlayanların iyi niyet sahibi olmadıkları açık bir şekilde görülüyor.

Yorumlar

ihsan ulen salak suud elindeki mekkede gidecek seni ancak irandan türkiye korur ikinizlede dost