Sisi: Türklerle düşmanlık için bir neden yok

Mısır cuntasının lideri Sisi, Türkiye ile düşmanlık yapmak için bir neden bulunmadığını söyledi

Google Haberlere Abone ol
Sisi: Türklerle düşmanlık için bir neden yok
Mısır'da halkın oylarıyla iktidara gelen Muhammed Mursi'yi kanlı bir darbeyle iktidardan indiren darbeci Cumhurbaşkanı Abdülfetteh el Sisi, ilişkilerin düzelmesi için yeşil ışık yakan Başbakan Binali Yıldırım’ın sözlerine, “Mısırlılar ile Türkler arasında düşmanlığı gerektirecek bir durum bulunmuyor.” şeklinde cevap verdi. 

Yıldırım, önceki gün Vahdettin Köşkü’nde Associated Press, AFP, Reuters, DPA, Xinhua, Bloomberg, CNN International, ARD, Al Jazeera Arapça, France 24, TRT World, Al Araby, The Wall Street Journal, The New York Times, Asahi Shimbun, Süddeutsche Zeitung, Le Figaro, Daily Sabah, Hürriyet Daily News, The Times, AA İngilizce ve AA Arapça’nın temsilcileriyle bir araya gelmişti.

Toplantıda Mısır’la ilgili bir soruya da yanıt veren Yıldırım, “Mısır ile ilişkileri geliştirmek istiyoruz” demişti.

Ülkenin resmi gazeteleri El Ahram, Ahbar ve Cumhuriyet’in genel yayın yönetmenleriyle bir söyleşi yapan Sisi, Yıldırım’ın sözlerini değerlendirdi.

Sisi şöyle konuştu: “Mısırlılar ile Türkler arasında düşmanlığı gerektirecek bir durum bulunmuyor. Biz, Mısır politikalarını gözden geçirmesi için Türkiye yöneticilerine gereken zamanı tanıyoruz.”

Yorumlar