Şimdi çok mutlu | VIDEO

Nijerya'da 'cadılık' ile suçlanan ve açlıktan ölmek üzereyken Danimarkalı yardım çalışanı Anja Ringgren Loven tarafından kurtarılan çocuk, geçen iki ayın ardından sağlığına kavuştu. Umut anlamına gelen 'Hope' ismi verilen çocuk, yardım gönüllüsünün yeni paylaştığı fotoğraflarda çok da mutlu görünüyor.

Google Haberlere Abone ol
Şimdi çok mutlu | VIDEO

Nijerya'da 'cadılık' ile suçlandığı için sokağa terk edilen çocuk, açlıktan ölmek üzereyken Danimarkalı yardım çalışanı Anja Ringgren Loven'ın durumu fark etmesiyle 31 Ocak'ta kurtarılmıştı.

Afrikalı çocukların eğitimi ve gelişimiyle ilgilenen bir yardım kuruluşunun kurucusu olan Danimarkalı gönüllü Loven, yetkililerle görüşerek çocuğun bakımını üstlenmişti. Umut anlamına gelen Hope ismi verilen çocuk için dünyanın dört bir yanından sadece iki günde yaklaşık 1 milyon dolar bağış toplanmıştı.

Loven, geçen iki ayın ardından Hope'un yeni fotoğraflarını kişisel Facebook hesabından paylaştı. Fotoğraflarda oldukça sağlıklı ve mutlu görünen Hope için Loven şunları yazdı:
''Fotoğraflarda gördüğünüz gibi, Hope kendisine oldukça iyi bakan, onunla oyunlar oynayan 35 ağabey ve ablası ile birlikte hayatından gerçekten memnun. Güvende olduğundan ve çok sevildiğinden emin olabilirsiniz.''

Cadı olmakla suçlanmak, Nijerya’da çocukların başına sıkça gelen bir durum. Pentakostalizm inancı rahipleri bazı çocukları cadı olmakla suçluyor. Bu çocuklar aç bırakılıyor, hatta bazen öldürülüyor.

Yorumlar