Şengal Kaymakamı: PKK'yı istemiyoruz

DEAŞ bahanesiyle işgal ettiği Şengal'den çıkmayan PKK, ilçe sakinleri tarafından da istenmiyor

Google Haberlere Abone ol
Şengal Kaymakamı: PKK'yı istemiyoruz

Sonhaberler | Haber Merkezi

Şengal Kaymakamı Mehma Halil, “Koalisyon güçleri ve uluslararası örgütler PKK'yı tehlike olarak görüyor” dedi.
 
Rûdaw'da yer alan habere göre, Halil, Şengal'de bulunan PKK'nın bölgenin yeniden inşa edilmesinin önünde engel olduğunu söyledi.
 
Mahma Halil, “Koalisyon güçleri ve uluslararası örgütler bölgeye insanı destek vermeyi reddediyor çünkü PKK gibi meşru olmayan güçlerin bulunmasını bir tehlike olarak görüyor” ifadelerini kullandı.
 
Şengal'in Irak'ın diğer bölgelerinden daha fazla IŞİD tarafından tahrip edildiğine dikkat çeken kaymakam, bölgenin yeniden inşası için 10 milyar dolara ihtiyaç olduğunu söyledi.
 
Irak Parlamentosu Ezidi Kürt Parlamenteri Viyan Dehil ise, "PKK'nın bölgede bulunması siyasi ve güvenlik bakımından istikrarsızlık getiriyor. Bu durum Şengallilerin evlerine dönmelerine engel" dedi. 
 
“İkide bir çatışma çıkarsa halk evlerine dönemez. Dönmeyi aklından bile geçirmez” diyen Kürt parlamenter, şunları söyledi:
 
“Birçok uluslararası örgüt ve ülke, Şengal'e yardım etmeye hazır olduklarını bildirdi. Bu yardımlar Irak başta olmak üzere BM'ye bağlı uluslararası ajanslar aracılığıyla yapılacak. Ancak PKK gibi yabancı bir güçten dolayı söz konusu örgütler şu an herhangi bir proje gerçekleştirmek istemiyor.”
 
IŞİD saldırılarından dolayı Şengal bölgesinde evinden olan 550 bin kişiden 300 bini halen kamplarda yaşamını sürdürüyor.

Yorumlar