Şam ve Humus'ta saldırılar: 100'den fazla ölü var

Şam'ın güneyindeki Seyyide Zeynep beldesinde düzenlenen iki bombalı saldırıda 29 kişi öldü. Humus'ta ise iki ayrı yerde intihar saldırısı düzenlendi. Onlarca kişi hayatını kaybetti

Google Haberlere Abone ol
Şam ve Humus'ta saldırılar: 100'den fazla ölü var

Suriye'de Esed rejimi kontrolündeki iki bölgeye intihar saldırıları düzenlendi. Humus'ta bomba yüklü iki araçla düzenlenen saldırıda en az 57 kişi öldü. Şam’da da Hazreti Zeyneb Türbesi yakınlarındaki saldırılarda en az 62 kişi öldü. İki kentteki saldırıları IŞİD üstlendi.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Humus'ta Esed yönetiminin kontrolünde olan Zehra semtinde bomba yüklü iki aracın infilak etmesi sonucu en az 57 kişinin öldüğünü duyurdu. Ölenlerin çoğunun sivil olduğunu bildiren Gözlemevi, saldırıda 100'e yakın kişinin de yaralandığını, ölü sayısının artabileceğini belirtti. 

Suriye resmi haber ajansı SANA da saldırıyı doğrulayarak, yaralıların çevre hastanelere kaldırıldığını bildirdi.

Saldırıyı IŞİD üstlendi. Geçen ay da Zehra semtinde bombalı saldırı düzenlenmiş ve 22 kişi ölmüştü. Saldırıyı IŞİD üstlenmişti. 

ŞAM'DA Şİİ BÖLGESİNE SALDIRI

Suriye’nin başkenti Şam’da Hazreti Zeyneb Türbesi yakınlarında intihar saldırıları düzenlendi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Seyyide Zeyneb bölgesinde biri bomba yüklü araçtan kaynaklanan en az 4 patlama olduğunu duyurdu. Gözlemevi, 62 kişinin öldüğünü belirtti.

Şam'daki saldırıları da IŞİD üstlendi. 31 Ocak’ta yine aynı bölgeye düzenlenen intihar saldırılarında en az 46 kişi ölmüş, saldırıyı IŞİD üstlenmişti.

Yorumlar