Sadr yanlıları yeşil bölgeye girdi | FOTO

Şii lider Sadr, Bağdat'taki Yeşil Bölge girişlerinde sivil itaatsizlik eylemine başlayanlardan sadece Irak bayrağı taşımalarını istedi

Google Haberlere Abone ol
Sadr yanlıları yeşil bölgeye girdi | FOTO

Iraklı Şii lider Mukteda es-Sadr'ın Bağdat'taki hükümet binalarının bulunduğu korunaklı Yeşil Bölge girişlerinde sivil itaatsizlik eylemine başlayan yandaşlarına, "eylem sırasında silah taşımayın, sadece Irak bayrağı taşıyın" çağrısı yaptı.

Sadr'ın yardımcısı Kadim el-İsavi, Yeşil Bölge girişindeki eylemcilere seslenerek, Sadr'ın eylem sırasında silah taşımamaları, milli sloganlar dışında slogan atmamaları ve sadece Irak bayrağı taşımalarını istediğini söyledi.

Sadr'ın sözlerine yer veren İsavi, şunları kaydetti: "Eylemin barışçıl olmasını muhafaza edin ve hiçbir silah taşımayın. Bu eyleminiz gösteri değil. Sizlerle dayanışma içerisinde olan güvenlik güçleriyle sürtüşmeyin. Eylemi dini, siyasal, bilimsel ve kültürel olarak değerlendirin. Sadece tarafımızca tahsis edilen grupların servis ettiği yiyecekleri tüketin. Bizim adımızın geçtiği hiçbir slogan atmayın ve sadece milli birliğimize hitap eden sloganlar atın. Halkın genel çıkarına zarar vermeyin ve yolları trafiğe kapatmayın. Kişisel taleplerden uzak durun. Asileri eylem alanından uzaklaştırın. Sadece Irak bayraklarını taşıyın. Bu eylem Sadr Hareketi veya başka hiçbir tarafın değil tamamen Irak halkının eylemdir."

Sadr yanlıları, hükümetin eyleme izin verilmeyeceği yönündeki açıklamasına rağmen başkent Bağdat'taki korunaklı Yeşil Bölge girişlerinde "sivil itaatsizlik" eylemine başlamıştı.

İkinci gününde eyleme devam eden Sadr yanlıları, güvenlik güçlerinin engellemesine rağmen girdikleri Yeşil Bölge'nin kapılarında eylem çadırlarını kurdu.

Bağdat'ta Şii lider Sadr yanlısı binlerce kişi, 4 Mart'ta Yeşil Bölge'nin girişlerinde reform talebiyle gösteri düzenlemişti. Sadr, siyasi parti mensuplarının bulunmadığı teknokratlar hükümeti kurulması için 12 Şubat'ta Başbakan İbadi'ye çağrı yapmış ve bunun için 45 gün süre verdiğini açıklamıştı.

 

Yorumlar