Sadr yanlıları Irak'ta meydanlara indi

ABD'nin Suriye'deki bazı hedefleri vurmasına tepki gösteren Irak'taki Sadr yanlıları Bağdat'ta bugün meydanlara indi. Bağdat'ın yanı sıra Necef başta olmak üzere farklı kentlerde de gösteriler düzenlendi. Necef'teki gösterilere Sadr da katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Sadr yanlıları Irak'ta meydanlara indi

Suriye'de Beşar Esed rejimi tarafından kimyasal saldırı düzenlenmesinden sonra ABD, İngiltere ve Fransa'nın düzenlediği hava saldırıları Irak'ın başkenit Bağdat'ta protesto edildi.

ABD'ye tepki göstermek için Tahrir Meydanı'nda bir araya gelen Şii lider Mukteda es-Sadr yanlısı yüzlerce kişi, söz konusu operasyonu protesto etti.

Gösteriler sırasında sık sık "Amerika'ya hayır" ve "Kahrolsun Amerika" şeklinde sloganların atıldığı eylemde, bir grup gösterici ABD bayrağını ateşe verdi.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Sadr yanlılarının protesto gösterileri sırasında Irak güçlerinin, gösteri alanında yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü. 

Gösteriler sadece Bağdat'ta düzenlenmedi. Bağdat'ın yanı sıra Şii lider Sadr'ın ikamet ettiği Necef ve diğer güney kentlerde de benzer gösteriler düzenlendi.

NECEF'TEKİ GÖSTERİLERE SADR DA KATILDI

Gösterilerin düzenlendiği kentlerden biri olan Necef'te ABD'ye karşı sert muhalefetiyle bilinen Sadr da katıldı.

Irak'ın önde gelen Şii liderlerinden Mukteda El Sadr, dün tüm destekçilerine "ABD, İngiltere ve Fransa'nın Esed rejimine gerçekleştirdiği operasyonu protesto etmeleri" çağrısında bulunmuştu.

Yorumlar