Rusya’nın İran'ın hava üssünü kullanması

İran Meclis Başkanı Laricani, Rusya'ya Suriye'deki hedefleri vurması için hava üssü tahsis edildiğine yönelik haberleri yalanladı

Google Haberlere Abone ol
Rusya’nın İran'ın hava üssünü kullanması
 İran Meclis Başkanı Ali Laricani'nin, İran'ın Rusya'ya Suriye'deki hedefleri vurması için hava üssü tahsis ettiğine yönelik haberleri yalanladığı bildirildi.

İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, mecliste konuşan Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Üyesi Haşmetullah Felahetpişe, Rus uçaklarının ülkenin batısındaki Hemedan Hava Üssü'ne konuşlanmasının anayasaya aykırı olduğunu iddia etti.

Bunun üzerine konuşan Laricani ise medyada İran'ın Rusya'ya askeri üs tahsis ettiğine yönelik haberlerin doğru olmadığını ifade ederek, ülkede yabancı bir ülkeye ait askeri üssün bulunmasının Anayasa'nın 146'ıncı maddesine göre yasak olduğunu hatırlattı.

Laricani, "İran bir müttefik olarak Rusya'yla Suriye gibi bölgesel meseleler hakkında iş birliği yapıyor. Bu işbirliği Rusya'ya askeri üs verdiğimiz anlamına gelmiyor. İran, Rusya’ya veya herhangi bir başka ülkeye askeri üs tahsis etmemiştir." dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamada, TU-22M3 ve SU-34 tipi Rus savaş uçaklarının İran'ın Hemedan Hava Üssü'nden havalanarak Suriye'deki hedefleri vurduğu duyurulmuştu.​

Yorumlar