Rusya'dan Türkiye'ye 'komik' uyarı

Rusya'dan yapılan açıklamada Türkiye'nin Suriye'yi 'istikrarsızlaştırmak'tan çekinmesi istendi

Google Haberlere Abone ol
Rusya'dan Türkiye'ye 'komik' uyarı
Sonhaberler/ Haber Merkezi

Suriye'deki iç savaşta açıkça müdahil olarak her gün onlarca sivili katleden, binlerce insanın yuvasından uzaklaşmasına neden olan Rusya, Türkiye'nin Suriye'yi istikrarsızlaştırma ihtimalinden söz etti. Rus Dışişleri'nden yapılan açıklamada, "Türk askerleri ve destekledikleri silahlı muhalif güçlerin Suriye'deki operasyonlarını genişletmelerinden endişe duyulduğu" belirtildi.

Sputnik'te yer alan habere göre, Türkiye'nin eylemlerini, Suriye'nin meşru hükümetinin izni ve BM Güvenlik Konseyi'nin onayı olmadan gerçekleştirdiği belirtilen açıklamada, "Bu nedenle bu eylemler Suriye'nin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü şüphe altında bırakıyor. Şam'ın bu konudaki tavrı adil ve uluslararası hukuk açısından haklıdır" denildi.

Açıklamada, "Türkiye'nin eylemlerinin, Suriye'deki askeri ve politik durumu daha da karmaşıklaştırabileceğine ve bu ülkedeki krizin çözülmesi için platformlar oluşturmaya yönelik uluslararası çabalara olumsuz etki edebileceğine inanıyoruz" denildi.

Açıklamada ayrıca, "Ankara'ya bu görevleri, kısa vadeli askeri-taktik amaçların üstünde tutması ve Suriye'deki durumu daha da istikrarsızlaştırabilecek her türlü adımdan kaçınması çağrısında bulunuyoruz" ifadeleri kullanıldı. 

RUSYA'NIN BOMBARDIMANLARI

Rusya, Suriye iç savaşına doğrudan müdahil olduğu günden bu yana onlarca sivil yerleşim birimi, hastane ve okulu vurdu. Çok sayıda sivil Suriyeliyi katleden Rusya, yüzbinleri de yerinden ederek Esad rejiminin başlattığı kıyımı devam ettirdi. Rusya'nın sivilleri hedef alan bombardımanları hala devam ederken, Türkiye'de bu uyarıyı yapması ise ironik karşılandı. 

Yorumlar