Rusya'dan Peşmergeye ağır silah desteği

Moskova yönetimi ile Irak'taki Peşmerge güçlerinin, silah temini konusunda görüşmelere devam ettikleri bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Rusya'dan Peşmergeye ağır silah desteği

Çeşitli ziyaretler gerçekleştirmek üzere Moskova'da bulunan Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreter Yardımcısı Berham Salih, konuya ilişkin Rusya devlet ajansına yaptığı açıklamada, Kürt delegasyonunun Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile yaptığı görüşmede konuları geniş kapsamlı olarak ele aldıklarını belirtti.

Salih, "Görüşmede, DAEŞ ile mücadelede ön saflarda yer alan Peşmerge güçlerine destek sağlanması konusunu ele aldık. Rus tarafının bu zamana kadar yaptığı destekten memnunuz ve bu desteğin genişletileceğini umut ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Haberde, Rusya'nın Irak'taki Kürtlere daha önce hafif silahlar sağladığı, şimdiki görüşmelerde ise daha ağır silahların sağlanmasının müzakere edildiği de vurgulandı.

Rusya Dışişleri Bakanlığından dün gece yapılan açıklamada ise görüşmede Lavrov ile Salih'in, Ortadoğu'da Kürt faktörünün rolünün artması ışığında DAEŞ'e karşı mücadele, Irak'taki siyasi süreç ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) durumunu değerlendirdikleri belirtilmişti.

Açıklamada ayrıca, Rusya'nın, Irak'ın dahili sorunlarının ülkedeki bütün etnik ve dini grupları kapsayan siyasi güçlerin diyalog yoluyla, toprak bütünlüğü ve egemenlik ilkeleri gözetilerek çözülmesini desteklediği kaydedilmişti.

Yorumlar