Rusya Suriye'de tarihi kaleyi bombaladı

Rusya, Suriye'nin tarihi kenti Palmira'yı bir haftadır bombalıyor. Uçaklar son olarak Palmira Kalesi'ni vuru

Google Haberlere Abone ol
Rusya Suriye'de tarihi kaleyi bombaladı

Suriye'de Rus ordusuna ait savaş uçakları bir haftadır Humus'un doğusunda yer alan ve terör örgütü IŞİD'in kontrolündeki tarihi Tedmur (Palmira) kentini bombalıyor.

Tedmur'daki yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, Rus uçaklarının bir haftadır devam eden saldırılarında tarihi kent ve eserler hedef alındı.

Şiddetli bombardımanda tarihi kentin büyük zarar görmesinin yanı sıra, sivillerin öldüğü ve yaralandığı belirtildi.

Tedmur Kalesi'ni hedef alan Rus uçaklarının surların büyük bir kısmını vurduğunu kaydeden kaynaklar, saldırının IŞİD'in geçen yıl Tedmur'u ele geçirmesinden beri kente düzenlenen en şiddetli saldırı olduğunu aktardı.

Kaynaklar, Rus uçaklarının sivillere aldırış etmeden şehri gelişigüzel bombaladığını, hareket eden her şeyi vurduklarını söyledi.

Diğer yandan, rejim güçlerinin Tedmur'un batısından IŞİD'in denetimindeki kente ilerlemeye çalıştığı, iki taraf arasında yaşanan şiddetli çatışmalarda IŞİD'in birkaç rejim aracını imha ettiği bildirildi.

Humus'un doğusunda Şear Dağı bölgesinde, önemli petrol ve gaz sahalarının yakınında bulunan antik Tedmur kenti, Rakka ve Deyru'z Zor kentine giden yollar üzerinde bulunuyor. Ülkenin doğu ile batı kesimlerini birbirine bağlayan tarihi kent, yoğun çatışmaların ardından mayıs ayında IŞİD'in eline geçmişti.

Terör örgütü, geçen yıl mayıs ayında ele geçirdiği antik kentte bulunan Baalşamin ve Bel tapınaklarını ve Mar Elian Manastırı'nı yıkmıştı.


Yorumlar