Rusya Halep'te hastaneye saldırdı: 30

Rus savaş uçağının Halep'te sahra hastanesine düzenlediği saldırıda 30 kişi öldü, 62 kişi yaralandı

Google Haberlere Abone ol
Rusya Halep'te hastaneye saldırdı: 30
Rus ordusuna ait bir savaş uçağının, Halep'te muhaliflerin kontrolündeki Sukeri semtindeki bir sahra hastanesine düzenlediği saldırıda, ilk belirlemelere göre sağlık çalışanlarının da aralarında bulunduğu 30 kişinin hayatını kaybettiği, 62 kişinin yaralandığı bildirildi.

Halep'te sivil savunma yetkilisi İbrahim Hac İbrahim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rus ordusuna ait savaş uçağının Halep'te yönetim karşıtlarının denetiminde yer alan Sukeri semtindeki Kudüs sahra hastanesine düzenlediği hava saldırısında 30 kişinin yaşamını yitirdiğini, 62 kişinin yaralandığını söyledi.

Ölen ve yaralananlar arasında çok sayıda kadın, çocuk ve sağlık çalışanlarının bulunduğunu ve ölü sayısının artmasından endişe edildiğini ifade eden İbrahim, sivil savunma ekiplerinin Rus uçaklarının bombardımanında yıkılan hastanenin enkazı altında kalanlara ulaşmaya çalıştığını kaydetti.

HASTANEYE GİDEN EKİPLERE DE SALDIRI

Rus jetlerinin gün içerisinde Bab Neyrab semtinde de yerleşim yerine saldırdığını ve çok sayıda yaralananların sivil savunma ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucunda enkaz altından çıkartıldığını vurgulayan İbrahim, şunları kaydetti:

''Bir haftan bu yana Rus ve rejime ait savaş uçakları, yoğun şekilde Halep'te sivil yerleşim yerlerini bombalıyor. Ruslar bu gece Sukeri'deki Kudüs hastanesine saldırarak yerle bir etki bölgeye giden ekiplere ve hastane bölgesine ikinci bir saldırı düzenledi. Saldırıda yaşamını yitirenlerin çoğu hastanede tedavi gören sivil hastalardı. Rusya ve rejim özellikle yerleşim yerleri ile sivillere yardım edilen yerleri bombalıyor.''

Rus savaş uçakları dün de Halep'in batısında yer alan Etarib ilçesindeki sivil savunma ekibinin merkezine düzenlediği hava saldırısında 5 kişi yaşamını yitirmiş, merkezde büyük maddi hasar meydana gelmişti.

Rusya, Suriye'de 30 Eylül 2015'te hava saldırıları düzenlemeye başlamış, 14 Mart'ta ise kuvvetlerini azaltma kararı aldığını açıklamıştı. Suriye'de Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde 27 Şubat'ta yürürlüğe giren geçici ve kısmi ateşkes boyunca, Rusya büyük ölçüde hava saldırılarına son vermişti. Ancak ateşkes boyunca Türkmendağı, İdlib, Humus ve Halep zaman zaman Rus uçaklarının hedefi olmaya devam etti.

Yorumlar