Rusya'dan son dakika katliamı

Rusya'nın Suriye'de izlediği iki yüzlü politika devam ediyor. Bir yandan ateşkes ilan ettirmeye çalışan Rusya, ateşkesin ilanına saatler kala Halep'te yine sivilleri katletti

Google Haberlere Abone ol
Rusya'dan son dakika katliamı
Suriye'de Rus ordusuna ait savaş uçağının ülkenin kuzeyindeki Halep'te muhaliflerin Salihiyn semtinde sivil yerleşim alanına "misket bombasıyla'' düzenlediği saldırıda 10 kişi öldü, 18 kişi de yaralandı.

Halep sivil savunma yetkilisi Necip Ensari, Rus jetinin Halep'te yönetimin karşıtlarının denetimindeki Salihiyin semtinde sivil binaları misket bombasıyla vurduğunu söyledi. Ensari, bombardımanda 7'si çocuk, 2'si kadın 10 sivilin yaşamını yitirdiğini 18 kişinin de yaralandığını belirtti.

Sivil savunma ekiplerinin yıkılan evlerin enkazı altında ölü ve yaralıları kısıtlı imkanlarla çıkartığını aktaran Ensari, "Esed rejimi ve Rus uçakları bayram arefesinde de sivilleri vurmaya devam ediyor, iki gündür Halep ve çevresindeki çarşı ve pazar yerlerini bombalıyor." dedi.

Olay yerine yakın siviller Rusya'nın saldırısına, "Bu zulümdür. Sivillerin olduğu yerleri bombalıyorlar.'' sözleriyle tepki gösterdi.



ABD ile Rusya, önceki gün geç saatlerde Suriye'de çatışmaların durdurulması amacıyla ülke genelinde ateşkesin 12 Eylül'de Kurban Bayramı ile başlaması konusunda anlaşmaya varmıştı.
Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının dün Halep ve İdlib'de sivil yerleşim alanları ve çarşılara düzenlediği saldırılarda en az 52 kişi hayatını kaybetmiş, 114 kişi de yaralanmıştı.

Yorumlar